Vesić: Jovanović laik za finansije, a za vrtiće prosto - laže

Autor:

Vesti

29.05.2020

11:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić odbacio je danas navode šefa odborničke grupe SzS u Skupštini grada Nikole Jovanovića da neće biti novih vrtića i da su smanjene investicije u oblasti obrazovanja, navodeći da se trenutno u Beogradu grade novi vrtići, a da će neki uskoro početi da se grade.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Goran Vesić

Vesić je na sednici gradskog parlamenta rekao da se gradi vrtić u Čukarici, Obrenovcu, Zemunu, da će narednih dana početi da se gradi vrtić na Bežanijskoj kosi, kao i da je potpisan ugovor za izgradnju vrtića u Rakovici.

Najavio je da će do kraja godine biti raspisan konkurs za još pet vrtića i Jovanoviću poručio:

“Nemojte da lažete da nema novih vrtića”.

Vesić je dodao da trenutno u beogradske vrtiće ide 73. 000 dece, a da ih je 2012. godine išlo 58.000.

Jovanović je na konferenciji uoči sednice kazao da je "ključno obećanje" gradske vlasti bila izgradnja kanalizacije na levoj obali Dunava i da je u gradskom budžetu za ovu godinu bilo planirano 2,2 milijardi dinara za glavnu crpnu stanicu Krnjača 2, kolektore i svu prateću infrastrukturu za izgradnju kanalizacije, a da se, kako kaže, posle rebalansa odustalo od tog projekta.

Vesić kaže da to nije istina i da to može da tvrdi samo neko ko je potpuni “laik i ništa ne razume o finansijama”.

Najavio je da će u toku ove godine biti raspisana tri tendera, u septembru, oktobru i decembru - za izgradnju kanalizacione crpne stanice Krnjača, za nadzor i za izvođenje radova na izgradnji kanalizacije.

- Prošle godine smo potpisali tender sa Evropskom investicionom bankom od 35 miliona evra. Pare su na računu, povlačimo ih kada počne da se gradi i samo neko ko ništa ne zna i ko je zlonameran može da kaže da se kanalizacija neće graditi - rekao je Vesić.

Jovanović je rekao da se ove godine odustaje i od radova na izgradnji nove autobuske stanice čiji je završetak, kako je rekao, najavljivan do kraja 2020. godine.

Vesić na to kaže da narednih dana počinju radovi na izgradnji pristupnih saobraćajnica novoj autobuskoj stanici na Novom Beogradu.

- Nova autobuska stanica se radi po javno-privatnom partnerstvu BAS-a i Grada Beograda i Grad ne daje dinar za to, komletan novac BAS - rekao je Vesić i dodao da Grad daje samo zemlju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading