(FOTO) LEPO I HUMANO: Učenici prodavali uskršnje radove za drugaricu kojoj je izgorela kuća!

Autor: Republika

Vesti

24.04.2019

18:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Da od najmlađih možemo da naučimo mnogo toga pokazali su nam učenici drugog razreda Osnovne škole "Janko Veselinović" na Voždovcu, koji su zajedno s učiteljicama i direktorom organizovali humanitarni Uskršnji bazar.

RepublikaFoto: O.Š. Janko Veselinović
Deca, a veliki ljudi

Svoje kreativne radove na temu ovog verskog praznika izložili su u holu škole, a sav prihod od prodaje istih namenjen je učenici kojoj je nedavno izgorela kuća.

Direktor škole Dragan Stanković ponosan je što su se i drugi razredi uključili u ovu humanitarnu i prazničnu akciju.

RepublikaFoto: O.Š. Janko Veselinović

- Kod nas su ovakve manifestacije tradicija i za Uskrs i za Božić, s tim što je akcija ovoga puta još i humanitarna. Raduje me što se čak i vivši učenici škole javljaju da pomognu, a u akciju su se na razne načine uključili i roditelji. Dosad je prikupljeno oko 200.000 dinara - istakao je direktor škole Dragan Stanković.

RepublikaFoto: O.Š. Janko Veselinović

Jedan od inicijatora ove humanitarne akcije je učiteljica II/3 razreda Ankica Nikolić.

- Iza mene je čitav tim, zato sve ovo ovako lepo i izgleda. Projekat ima višestruku namenu, pre svega da podignemo svest o tome da možemo mnogo toga svojim rukama da uradimo. Ponosna sam na đake, roditelje, bake, deke i sve zaposlene u školi koji su doprineli da ova akcija uspe - istakla je Ankica Nikolić. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading