Stanična zgrada na "Prokopu" od sledeće godine!

Autor: novosti.rs

Vesti

20.12.2018

07:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na Železničkoj stanici "Prokop" završeni su građevinski radovi na izgradnji prvog perona i dela betonske ploče, koja će biti osnov buduće stanične zgrade. Vrednost izvedenih radova iznosi 400 miliona dinara.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Prokop

Radovi su trajali osam meseci, a finansirani su sredstvima koja su preostala iz faze 1 kredita Kuvajtskog fonda za arapski ekonomski razvoj. Neimari su završili armirano-betonsku konstrukciju, temelje, stubove i grede prvog perona i ploče na koti 105, koja delimično natkriva prvi i drugi kolosek.

Potporni zid prema ustanovi "Rudo" je uklonjen, kao i tlo iza njega, ali je kosina dodatno osigurana zbog stabilnosti i sprečavanja urušavanja, a izrađen je privremeni pristupni put s platoa kod ove ustanove.

Osim građeviskih radova, urađena je hidroizolacija konstrukcije na ploči, kišna kanalizacija za odvod vode i drenaža duž kombinovane potporno oslonačke konstrukcije. Od elektro-radova izrađena je gromobranska instalacija sa uzemljenjem preko konstrukcije na koti 105.

Projektnu dokumentaciju uradio je Saobraćajni institut CIP, a izvođač radova bila je firma BAUWESEN.

KREDIT ZA FAZU 2

U toku naredne godine očekuje se da Kuvajtski fond za arapski ekonomski razvoj odobri kreditna sredstva za fazu 2, gde bi se radila preostala dva segmenta ploče na koti 105, ali i počela izgradnja stanične zgrade.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading