Kusta dodelio nagrade!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jesenji pozorišni festival Emira Kusturice, koji se drugu godinu zaredom održava u saradnji sa kompanijom NIS, svečano je zatvoren dodelom nagrada.

RepublikaFoto: Tanjug/M. RISTOVIĆ

- Bilo je veliko zadovoljstvo gledati predstave. Primetila sam da posedujete sjajnu energiju, strast i hrabrost koju ste pokazali. Nedostaje vam samo da se ne bojite rizika i grešaka - poručila je učesnicima glumica Vjera Mujović.

 

Dramski pisac i drugi član žirija, Sara Radojković, naglasila je da je bilo teško i da se članovi žirija nisu složili jednoglasno oko svega, dok se reditelj Ivan Vuković nadovezao da je konkurencije bila ozbiljna. 

Zlatni list pripao je predstavi "Skoro, pa drama" sa Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu. 
Za najbolju mušku ulogu odabran je Dušan Mamula, za ulogu u predstavi "Šest lica traži pisca" Maksima Miloševića, Akademije umetnosti Novi Sad, dok je nagrada za žensku ulogu pripala Gordana Đokić, za ulogu Maše u Čehovljevom delu "Galeb". 

- Lakše je bilo otvoriti festival nego zatvoriti. Za sledeću godinu planira se proširenje festivalskog programa. Biće više predstava. Ova "nedođija" biće kulturni centar- rekao je osnivač festivala Emir Kusturica

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading