Bajke za lepše detinjstvo

Autor:

Zabava

22.09.2017

11:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Festival savremenog ruskog filma za decu pod nazivom Bajke detinjstva održan je na deset lokacija u Beogradu, a za mališane je organizovano više od 100 projekcija.

RepublikaFoto: Promo foto
Andrea sa predsednikom opštine Rakovica Vladanom Kocićem u Centru za kulturu u Rakovici

- Ponosni smo na ovaj nesvakidašnji događaj u našem gradu. Festival ruskog filma je manifestacija koja se peti put održala u našoj zemlji, a prvi put u Beogradu. Na Festivalu su puštane projekcije animiranih dečjih filmova za osnovce, i to u deset ustanova kulture na teritoriji grada Beograda. Jezik bajki je jednostavan i razumljiv, priče u kojima dobro uvek pobeđuje zlo, a svaka bajka je iskustvo i pouka koja je važna za dete. Osnovcima je pružena prilika da se upoznaju sa ruskim jezikom i tradicijom te zemlje, videli su koliko su srpski i ruski narod povezani, a od likova animiranih filmova su naučili šta su prave životne vrednosti. Festival je od velikog značaja za naš grad i osnovnoškolsko obrazovanje dece jer su gledanjem projekcija i upoznavanjem sa kulturom drugog naroda stekli nova iskustva, proširili znanje i razvili svoju kreativnost - kaže Andrea Radulović, zamenica predsednika Skupštine grada Beograda.

RepublikaFoto: Promo foto
Mališani u Kinoteci

Prema njenim rečima, uspostavljena je saradnja sa gradom Moskvom i prošle godine je u srpskoj prestonici održana manifestacija Dani Moskve u Beogradu.

- Ove godine održani su Dani Beograda u Moskvi, gde smo predstavili svoju tradiciju, kulturu i istoriju. Festival ruskog filma je samo početak odlične komunikacije i organizacije budućih poduhvata na polju kulture i obrazovanja mladih između dveju zemalja - ističe Radulovićeva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading