Poznati reklamiraju kancerogenu šminku!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Većina poznatih žena u Srbiji reklamira kozmetičke proizvode koji su kopija svetski poznatih brendova, a koje izazivaju kancer. Milica Dabović, Nina Radulović, Slađa Alegro, ali i voditeljka Jovana Jeremić neke su od ličnosti koje koriste svoje profile na društvenim mrežama kako bi preporučile pratiocima šminku Kajli Džener, koja je proizvedena u Kini, a za koju su poslednje naučne studije objavile da izaziva kancer.

RepublikaFoto: instagram.com/sladja.allegro
Slađa: Nisam imala pojma da je toliko štetna

Cela studija obavljena je u Americi, a tamošnji mediji su objavili da već postoje prve žrtve otrovane šminke. Fejk šminka Kajli Džener, koja može da se kupi preko društvenih mreža, košta 600 dinara, dok original seta senki u Americi iznosi 22 dolara. Isti proizvodi plasirani su i u Srbiji, a mogu se poručiti putem profila "Fensi baj Nensi", koji reklamira veliki broj poznatih žena. Upravo s njima smo kontaktirali kako bismo se uverili da li prodaju prave proizvode.

Ruževi koje mi prodajemo nisu pravi, ali su odrađeni perfektno, njih kad stavite, to je bukvalno cement, kažu sa sajta

- Ruževi koje mi prodajemo nisu pravi, ali su odrađeni perfektno. Slađa Alegro se, recimo, kune u ove ruževe i njihov kvalitet. Njih kad stavite, to je bukvalno cement, nema šanse da će spasti po 15 sati - rekla je žena koja se javila na zvanični broj telefona i objasnila da ne snose odgovornost nakon upotrebe proizvoda.

Fejk šminka - 600 dinara

Original - 22 dolara

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ

- Zamene ne radimo, fiskalni račun ne dobijate, a mi nemamo prodajno mesto. Sjajevi iz Kine smrde, puni su hemikalija, a moji sjajevi mirišu, ali nisu pravi - rekla je prodavačica.

Nakon što smo dobili potvrdu da se radi o otrovnoj šminki proizvedenoj u Kini, pozvali smo Slađu Alegro, koja je bila šokirana našim saznanjima.

RepublikaFoto: Privatna arhiva

- Ja tu šminku ne koristim, samo pomažem tim devojkama da zarade tako što reklamiram. Nisam imala pojma da je toliko štetna. Treba da pišete o tome da se mladi informišu i ne truju se svačim - rekla je Slađa za Srpski telegraf, dok Jovana Jeremić nema problem sa tim da je i dalje koristi.

- Nisam znala stvarno. Nemam problem sa tim što je otrovna, meni se sviđaju boje, nisam imala reakcije i ja ću to i dalje da koristim - kaže Jovana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading