Zapadne sile igraju podmuklu igranku: Pogledajte o čemu se radi!

Autor:

Vesti

29.10.2018

06:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pojedine zapadne sile, predvođene Velikom Britanijom, na sve načine se trude da spreče bilo kakvo rešenje za problem Kosova i Metohije. Kako za Srpski telegraf upozorava šef srpske diplomatije Ivica Dačić, moglo bi se desiti, prvi put u istoriji Saveta bezbednosti (SB) Ujedinjenih nacija, da se glasa o dnevnom redu SB samo zato da bi Kina bila onemogućena da među teme stavi i raspravu o stanju na KiM.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Ivica Dačić

Da li će se ovaj neverovatni presedan i desiti, znaće se najverovatnije danas, kaže za naš list Dačić.

 

- Kina, kao predsedavajuća SB UN, zakazaće sutra (ponedeljak - prim. aut) sednicu o situaciji na Kosovu i Metohiji za 14. novembar. Ali pojedine zemlje predvođene Velikom Britanijom pokušaće to da zaustave, i to, vrlo je moguće, zahtevajući da se o tome glasa. To bi bio potpuni presedan jer se nikada nije glasalo o dnevnom redu sednica SB. Naravno, jasna je namera da se saplete Srbija u pokušaju da rešava pitanje svoje južne pokrajine - poručio je Dačić.

Britanci pokušavaju da proguraju glasanje o dnevnom redu Saveta bezbednosti, iako se to nikad nije radilo

Veruje, kaže, da će Britanci na kraju od toga ipak odustati. U svakom slučaju, ishod ove britanske podmetačine, u kojoj učestvuju i Amerika, Francuska i Švedska, znaće se već danas, nakon što Kina zvanično zakaže sednicu Saveta bezbednosti. Inače, početkom ovog meseca i SAD su otvoreno pokušale da nas miniraju, pa je Niki Hejli, čim je objavila da se povlači sa mesta ambasadora SAD u UN, poslala pismo generalnom sekretaru UN u kom je tražila da se UNMIK povuče s Kosova. Pre toga, ni Vašington ni London nisu problem Kosova uvrstili među tačke dnevnog reda dok su predsedavali SB.

Ministar Dačić se osvrnuo i na inicijativu Kosova da postane član Interpola, o čemu će se raspravljati sledećeg meseca na sednici svetske policijske organizacije u Dubaiju.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading