Živković podneo ostavku! Ajmo dalje! Ko je sledeći?

Autor: Republika

Vesti

24.06.2020

17:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zoran Živković je najavio da će se zbog loših izbornih rezultat povući sa čela Nove stranke. Nekadašnji premijer rekao je da se na izbornoj skupštini na jesen neće kandidovati za predsednika, kao ni za bilo koju drugu funkciju u partiji.

RepublikaFoto: Tanjug/Srpski telegraf/Fotomontaža/E. D.
Posle debakla na izborima lideri (ne) preuzimaju odgovornost

Koalicija "Nek maske padnu", koju je predvodio Živkovićev NS, na izborima je osvojila tek oko 0,3 odsto i ostala daleko ispod izbornog cenzusa od tri odsto. Ostali šefovi stranka, koje su takođe pretrpele izborni debakl, ne planiraju izgleda da se povuku.

Liderska pozicije očigledno se osladila i lideru Pokreta slobodnih građana Sergeju Trifunoviću. Umesto neopozive ostavke, Trifunović je rekao da će se u PSG razgovarati o kadrovskim rešenjima.

- Ja ću svakako ponuditi ostavku - odgovorio je Trifunović, čiji PSG nije prešao cenzus od tri odsto iako se nedeljama prognoziralo da će članovi tog pokreta biti deo parlamenta.

Za razliku od Živkovića, pa čak i Trifunovića, lidera SRS Vojislava Šešelja ne mari za izborni debakl. To što radikali nisu dobacili do tri odsto i što će biti vanparlamentarna stranka Šešelju očigledno nije dovoljan razlog da stranku prepusti nekom drugom. Umesto prihvatanja odgovornosti za poraz, poručuje da se ne povlači sa trona radikala.

S druge strane, lideri NS, LDP, DJB Velimir Ilić, Čedomir Jovanović, Saša Radulović o prepuštanju kormila stranke nekom drugom zasad se nisu izjašnjavali.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
ja

24.06.2020 23:23

Cestitamo, krajnje vreme...

Goran

25.06.2020 12:06

Pošteno.