Boško, prvo vrati stan na Dedinju, PA BOJKOTUJ ŠTA HOĆEŠ

Autor:

Vesti

30.01.2019

04:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bojkotuju rad parlamenta, ali uzimaju sve povlastice i privilegije koje narodnim poslanicima pripadaju. Jedan od lidera Saveza za Srbiju i poslanik Boško Obradović poziva na bojkot institucija sistema i u znak solidarnosti sa građanima koji subotom protestuju neće u skupštinsku klupu, ali zato i ne pomišlja da vrati stan koji mu parlament plaća.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Boško Obradović

Potpredsednica parlamenta i poslanica Srpske radikalne stranke Vjerica Radeta uverena je da se deo opozicije koji je u utorak u srpskom parlamentu bojkotovao i obraćanje slovenačkog predsednika Boruta Pahora neće bojkotovati i skupštinsku kasu.

- Ne izgleda da su gadljivi na pare. Naprotiv. Evo, na primer, Boško Obradović, koji živi na Dedinju u stanu koji mu plaća Skupština, na šta ima pravo jer je iz unutrašnjosti, hoće da bojkotuje parlament. Principijalan neki čovek - dodaje Radeta.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ

Dejan Vuk Stanković, analitičar

Njima je cilj da delegitimišu vlast po svaku cenu. Ne zanima ih da li narodne pare troše u skladu sa učinkom javnih službenika u institucijama sistema. Radi se o izazivanju medijskih efekata i političkoj opstrukciji

KEŠ ZA NERAD

Šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke Aleksandar Martinović ističe da se deo opozicije odriče samo obaveza, a prava i privilegija - nikad!

Vesić: Nisu bojkotovali blagajnu, gde su dnevnice za nerad uredno podigli

- Nisu bojkotovali skupštinsku kasu. Uredno su se prijavili da su prisustvovali sednici iako u salu nisu ni ušli da bi mogli da naplate putne troškove. Njih zanimaju putni troškovi, da jedu pljeskavice u skupštinskom restoranu, ali rad ih ne zanima. Pošto u Srbiji neko mora i da radi, ne možemo svi da naplaćujemo nerad i da koristimo Skupštinu kao restoran, mi iz SNS i koalicioni partneri odlučili smo da radimo za dobro građana Srbije - istakao je Martinović, koji je juče pokazao spisak poslanika koji nisu bili u parlamentu (pogledaj okvir).

RepublikaFoto: Public

Ugledali se na Đilasa

Lider SZS Dragan Đilas, prema oceni poslanika SNS Srbislava Filipovića, predvodnik je poziva na bojkot parlamenta, a na ličnom primeru pokazao je da nije dosledan. Bivši gradonačelnik Beograda se samo za četiri godine odborničkog mandata i 44 sednice Skupštine pojavio samo jednom, da verifikuje mandat, a para se nije odricao.

- A da li ćete se odreći naknada i plata koje idu uz te funkcije?! Ne. Bićete odbornici i poslanici, ali se para ni za živu glavu ne biste odrekli, kao Đilas u prošlom mandatu. Redovno nije dolazio na sednice, ali je zato redovno podizao novac. Licemeri - poručio je Filipović.

Dodao je da su oni koji su bojkotovali sednicu po ko zna koji put pokazali da im građani Srbije nisu važni.

- Bitno im je da se vrati na vlast Dragan Đilas, Vuk Jeremić, da se na vlast vrate oni koji su sistematski upropastili Srbiju u periodu od 2000. do 2012. godine - smatra šef naprednjaka u parlamentu.

Sanda Rašković Ivić, Narodna stranka: Ovakav parlament i zasedanja ćemo bojkotovati, ali ćemo raditi na drugi način. Otvorićemo vrata Skupštine za građane

Foto: Tanjug/AP
Novica Tončev

Socijalista Novica Tončev, takođe narodni poslanik, poručio je:

- Narod je glasao i za opoziciju, svakom opozicionom poslaniku Skupština treba sa bude radno mesto. Ko bojkotuje radno mesto, treba da vrati platu. Mislim da im je to pogrešna strategija. Skupština je politička arena, ring za borbu, ko pobegne iz ringa, nema pravo da se ljuti na pobednika.

Tončev: Ko bojkotuje radno mesto, treba da vrati platu

NEOGRANIČENE PRIVILEGIJE

Za zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića izgovori dela opozicije su smešni.

Foto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Goran Vesić

- Naravno da se niko od njih neće odreći nijedne privilegije koju ima od države. Pa bojkotovali su slovenačkog predsednika Pahora, ali nisu bojkotovali blagajnu Skupštine Srbije, gde su dnevnice za nerad uredno podigli. Oni razumeju vlast kao mogućnost da neograničeno koriste privilegije od države i da se bogate na račun naroda - kazao je Vesić za naš list.

Potpredsednica Narodne stranke Sanda Rašković Ivić objašnjava da će parlament i zasedanja bojkotovati, ali će raditi na drugi način.

Foto: youtube.com/ Demokratska stranka Srbije
Sanda Rašković Ivić

Martinović: Njih zanimaju putni troškovi i pljeskavice u skupštinskom restoranu

- Otvorićemo vrata Skupštine za građane akcijom "Pitajte poslanika", a zahvaljujući akciji čiji plan finalizujemo pod nazivom "Narodna skupština u vašem gradu" obilazićemo Srbiju i u raznim sredinama ćemo držati zasedanja i razgovarati s građanima. Dakle, radićemo i nećemo biti ikebana u Skupštini od koje je režim napravio konkurentni šou "Zadruzi" i "Farmi". Za rad se dobija i plata - poručuje Rašković Ivićeva.

Spisak poslanika koji su išli samo na ćevape

Martinović je juče u parlamentu rekao da su se "veliki borci za slobodu i demokratiju juče upisali da su došli u Skupštinu naplatili putne troškove, pojeli ćevape, a u salu nisu ušli".

Novinarima je podelio spisak onih koji su u ponedeljak naplatili dnevnicu, a nisu prisustvovali posebnoj sednici. Između ostalih, na spisku su i:

- Goran Bogdanović (SDS)

- Gorica Gajić (DSS)

- Branislav Mihajlović (samostalni poslanik)

- Dejan Nikolić (DS)

- Slaviša Ristić (Narodna stranka)

- Dragan Vesović (Dveri)

- Dušan Milisavljević (DS)

- Ðorđe Vukadinović (Nova Srbija - Pokret za spas Srbije)

 

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Fotopress

30.01.2019 11:23

Pa poslanici,jedni i drugi odreknite se svih primanja i privilegija,solidarisite se sa narodom i onda da vidim vas kome je Srbuja zanimanje.Vi ste svi obicni paraziti,stetocine,prosipate price a niste sposobni da uredite drzavu.

Jovan Todorović

01.02.2019 12:39

Poslanici sns i sps ne jedu ćevape ali zato teško rade postavljaju ći besmisLene amandmane