Ne može jadnije: Ovo je Đilasova i Boškova strategija za izbore u Lučanima! Ako izgubimo, onda je krađa!

Autor:

Vesti

15.12.2018

04:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovako bi, u jednoj rečenici, mogla da se opiše strategija Đilasovog, Obradovićevog i Jeremićevog Saveza za Srbiju (SZS) za trenutak kada budu saopšteni izborni rezultati, u nedelju uveče. Oni su ovakav scenario dogovorili na sastanku održanom početkom prošle nedelje, otkrio je našem listu izvor iz Demokratske stranke.

Foto: Tanjug/O. TOSKIĆ
Boško Obradović i Dragan Đilas

Kako kaže naš sagovornik, opozicionari su uradili interno istraživanje među biračima u Lučanima i rezultati im se nisu dopali, pa su morali da osmisle plan B.

 

- Kada su videli raspoloženje birača, bili su blago rečeno šokirani jer se ispostavilo da će SNS ubedljivo pobediti. Onda je pao dogovor da odmah u nedelju uveče optuže vlast za krađu. Tako će bar malo smanjiti sramotu zbog debakla, a dobro će im doći i da ovu izmišljotinu prikače na spisak navodnih nesloboda u Srbiji - objašnjava naš izvor.

POTEZ OČAJNIKA

Da sve bude uverljivije, izaslanici čelnika saveza poslednju sedmicu pred izbore proveli su pokušavajući da pojedine meštane ubede da već po objavljivanju prvih rezultata izađu u javnost s izjavama kako ih je SNS ucenjivao i pritiskao.

Uslovi opozicije bez Jankovićevog potpisa

Predstavnici nekih opozicionih političkih stranka i pokreta potpisali su u petak dokument o zajedničkim uslovima za sprovođenje slobodnih i poštenih izbora. Dokument su potpisali Savez za Srbiju, DSS, Tadićev SDS, Živkovićeva Nova stranka, DSVM, Dosta je bilo, Pokreta centra i inicijative "Ne davimo Beograd". Predstavnici Građanskog bloka 381, na čijem je čelu Saša Janković, odustali su 15 minuta pre potpisivanja. Ovaj papir potpisan je samo nekoliko dana pošto je među opozicionim liderima zavladala nervoza zbog mogućnosti raspisivanja vanrednih parlamentarnih izbora, koju je najavio predsednik Aleksandar Vučić, čime su oni praktično postali jedina opozicija u svetu koja nipošto ne želi da ide na izbore.

Komentarišući ovakav, doduše, već viđeni scenario, analitičar Dejan Vuk Stanković kaže za Srpski telegraf da bi bilo opasno da se ljudi okupljeni oko SZS upuste u takvu vrstu političke avanture.

ČINJENICE o lokalnim izborima

- osam izbornih lista sa 250 kandidata na izborima u Lučanima

- na 43 biračka mesta pravo glasa ima 16.483 građanina

- lokalni izbori u nedelju održaće se i u Kladovu, Doljevcu i Kuli, ali njih Savez za Srbiju bojkotuje

- Takav potez, potez političkog očajnika, podigao bi nivo političkih tenzija i otvorio prostor za još žešće sukobe. Težište političkog sukoba bi se prenelo iz institucija na ulicu, što bi u uslovima napetosti oko Kosova imalo potencijalno jako loše posledice po Srbiju. Sva sreća što bi na takvu opasnu političku provokaciju malo ko ozbiljno reagovao - smatra Stanković.

SAMO MRŽNJA

Slično razmišlja i politikolog Jelena Vukoičić, kojoj čitava situacija liči na političku promociju lidera opozicije u ovom, kako je rekla, teškom trenutku za Srbiju.

Rezultati u Lučanima pre četiri godine

SNS 50,02% (24 od 45 mandata)

Nova Srbija (Velimir Ilić)  14,46%

Dveri 11,58%

SPS - JS 10,79%

GG Jedan tim 9,05%

- U istorijski važnom i nezgodnom momentu za nas, čelnim ljudima SZS stalo je samo do toga kako se dočepati vlasti, makar ona bila u jednoj opštini u Srbiji. Već viđena je situacija da će posle očekivanog poraza u Lučanima optužiti SNS za neregularnost i fantomsko glasanje jer niko ne voli da gubi. Njihova politika nema ni program ni logiku, već samo mržnju prema Vučiću - objašnjava Vukoičićeva.

Potpredsednik SNS Milenko Jovanov ističe za naš list da su ovakvi nastupi opozicije u izbornoj noći deo već uobičajenog folklora koji, kako napominje, neće izostati ni u Lučanima:

- Na svim izborima slušamo iste priče, od laži o silnim preseljenjima građana, pa do krađe izbora u kojima se pobeda SNS ni na koji način ne dovodi u pitanje. Uvek iza tih optužbi stoje neki njihovi interesi da se na ovaj ili onaj način domognu vlasti, tako da, kad ne mogu preko izbora, onda pokušavaju mimo njih. Očekuje ih strašan poraz, pa je nervoza velika.

 

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (4)

Loading
T34

15.12.2018 16:22

A, sta drugo ocekivati od njih!!!

Zara

15.12.2018 16:32

Pa sta ce jadnici drugo.

pendzer

16.12.2018 14:30

Unapred se pripremaju za poraz koji je neminovan.