Šiptari i Hrvati uz Đilasa i Boška!

Autor:

Vesti

10.12.2018

04:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Albanski i hrvatski mediji kao da su jedva dočekali proteste opozicije u Beogradu kako bi udarno izveštavali o uzdrmanoj fotelji predsednika Aleksandra Vučića, a da stvar bude još gora, priviđaju im se nekakve "obojene revolucije" i tenkovi na ulicama. Iako u prvi mah najavljivan kao bunt građana protiv nasilja, na čelo protestne kolone u subotu stali su lideri opozicije Dragan Đilas i Borko Stefanović te je na skupu poslata nedvosmislena politička poruka: Vučić je glavni krivac za nasilje nad političkim protivnicima te ga zbog toga treba što pre smeniti! Niko, međutim, nije očekivao da će najsrdačnija podrška opoziciji stići upravo od onih koji se utrkuju u tome kako da napakoste srpskom narodu.

RepublikaFoto: ST/D. KADIĆ
Opozicija

- Ne znam gde je Haradinaj video te tenkove sinoć. Majko rođena, šta su u stanju da izmisle - reagovao je Vučić.

POČETAK VELIKOG SUKOBA

Prištinska Gazeta plasirala je vest da je Vojska Srbije tokom protesta opozicije u Beogradu iz kasarni izvela oklopna borbena vozila, što, naravno, nema veze sa istinom. Korak dalje pak otišao je hrvatski Globus.

Ružić: Očigledno je da postoji neka tajna veza, ali vlast se ne može rušiti na ulici

Foto: ST/D. KADIĆ
Medijska mašinerija

- Nazire se početak velikog sukoba. Kako će se on manifestovati? Kao i dosad, na obojenim revolucijama i organizovanjem prevrata za skidanje nekooperativnih režima. Na primer, turski predsednik Erdogan našao se usred državnog udara čim je ponovo počeo sarađivati sa Rusijom, potpisao "Turski tok" i gradnju nuklearne centrale Akuju. Problemi se mogu očekivati i u nastavku trase, Bugarskoj i Srbiji. U Bugarskoj se priprema buna pod izgovorom visokih cena goriva, dok Srbija ima trajno tempiranu bombu na Kosovu - analizira Globus.

REAKCIJE

Aleksandar Vulin, ministar odbrane

Na samom protestu tražili su podršku stranaca. Ne bi me čudilo da odu na KiM i da tamo Albancima pričaju o Vučiću, koga treba srušiti. Oni rade što im je rečeno

Goran Vesić, zamenik gradonačelnika Beograda

Nije novost da Albanci ili Hrvati žele da sruše Vučića, zato su oni za Đilasa, Jeremića, Lutovca i Obradovića. Njima su oni potrebni da vode Srbiju jer samo tako mogu ponovo da budu dominantni u odnosu na našu zemlju

Marko Đurić, direktor Kancelarije za KiM

Deo opozicije je sa protesta u Beogradu Srbima sa KiM poslao identičnu poruku kao Ramuš Haradinaj. Pokazali su da nisu solidarni sa srpskim narodom u južnoj pokrajini, kao i da se zalažu za istu politiku kao albanski separatisti

OČEKIVANI SAVEZ

Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović za naš list kaže da je udruživanje neprijatelja Srbije očekivano.

Mihajlović: Naravno da svi žele i da oslabe poziciju Srbije kad se razgovara i pregovara oko KiM

Foto: Printscreen/gazetaexpress.com
Medijska mašinerija

- Srbija je uređenija i razvijenija u odnosu na pre pet, šest godina, kada je bila na kolenima, izvinjavala se non-stop, setite se Tadića... Danas je Srbija sa gotovo najvišim rastom BDP u jugoistočnoj Evropi, zemlja koju poštuje i Zapad i Istok. Naravno da svi žele i da oslabe poziciju Srbije kad se razgovara i pregovara oko KiM, ali srpski narod voli svoju zemlju i mi ćemo radom, rezultatima pokazati koliko mislimo na budućnost. A oko protesta, kako je rekao i ministar policije, nikakav problem, nek šetaju, niko ih ne dira. To je demokratija. Ali kao građanka, da me vode Boško Obradović i Đilas nasilnici? Hvala, ne - poručuje Mihajlovićeva.

ĐILAS SE HVALI MASOVNIM PROTESTOM, PREDSEDNIK VUČIĆ PORUČUJE: Ako je bilo 10.000 ljudi, neka se raduju

- Volim kada oni sebi vole da dodaju brojke. Nikada ne prikazuju snimke gde stoje na jednom mestu, već samo kada šetaju - Aleksandar Vučić, predsednik države

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić za Srpski telegraf ocenjuje da je cilj protesta i onih koji im sa strane aplaudiraju nedvosmisleno rušenje Vučića.

- Očigledno je da postoji neka tajna veza, ali svakako demokratija i vrednosti u Srbiji ne mogu se rušiti takvom konstrukcionom programskom greškom, a naročito ne na ulici, koliko god ih neko sa strane podržavao. Građanski protesti su legitiman vid političke borbe, ali politika koju promovišu politički lideri opozicije mislim da nije jasna ni onima koji su šetajući izrazili protest - smatra Ružić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading