Novosadski božićni market oduševio svet

Autor:

Vesti

15.12.2019

12:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novi Sad je ostvario još jedno sjajno dostignuće u borbi za privlačenje turista. Na listi najboljih božićnih marketa u Evropi naš grad sem plasirao među prvih deset, ostavivši iza sebe neke mnogo privlačnije turističke destinacije.

RepublikaFoto: pixabay.com
Novi Sad

Glavni grad Vojvodine je osvojio desetu poziciju među 24 najbolja božićna marketa u Evropi. Glasanje se odvijalo na portalu "European Best Destinations", a prvo mesto za 2020. godinu (glasa se za narednu godinu) osvojila je mađarska prestonica Budimpešta.

Novi Sad je dobio 11.556 glasova ljudi iz celog sveta. Ono što je posebno zanimljivo jeste da je Novi Sad dobio čak 78,4 odsto glasova iz inostranstva (iz ukupno 88 zemalja), odnosno 21,6 odsto glasova iz Srbije. U tri države Novi Sad se plasirao među prve tri omiljene božićne destinacije (na to se glasanje svodi, iako se konkretno glasa za najbolji božićni market) - to su Velika Britanija, Rusija i Brazil.

Kao najzanimljivije stvari novosadskog božićnog marketa glasači su izabrali raspevanu jelku, dečju igraonicu u senu i vožnju fijakerom.

U izboru je učestvovalo gotovo 300.000 glasača (289.714) iz 116 zemalja.

STAVOVI IZNETI U PODRŽANOM MEDIJSKOM PROJEKTU NUŽNO NE IZRAŽAVAJU STAVOVE GRADA NOVOG SADA

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading