VULIN: Uz porodicu pilota je čitav naš narod!

Autor: Republika

Vesti

11.04.2018

11:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Povodom smrti pilota Roberta Kalocija (49) u padu aviona supergaleb G-4 u Kovačici jutros oko 9.30 sati, kao i njegovog kolege koji je nakon katapultiranja sa opasnim povredama prevezen na VMA, javnosti se obraćaju ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije Ljubiša Diković.

RepublikaFoto: Tanjug
Aleksandar Vulin

Oni su porodici poginulog pilota majora uputili telegrame saučešća, i trenutno se nalaze ispred Vojnomedicinske akademije.

- Sa njim je bio i major Aleksandar Matić koji je sada dobro, oporavlja se, van životne opasnosti je. U svoje lično ime i ministarstva izražavam saučešće. Ovo je velika i strašna tragedija, za koju niko ne može nikada da bude spreman. Uz njegovu porodicu je čitav naš narod - rekao je Vulin i dodao da je istraga u toku i da će nakon obavljenje istrage obavestiti javnost.

Da podsetimo, svedoci su saopštili da su čuli da je na avionu prestao da radi motor i da su mogli da vide kako su se piloti katapultirali, kao i da je na mestu udara ostao krater.

Uzrok pada aviona i dalje nije poznat.

Za poslednjih deset godina ovo je treći pad Supergaleba. Prvi pad se desio u septembru 2008. godine u Batajnici kada je poginuo jedan pilot, sledeći nesrećni slučaj zabeležen je 7. aprila 2017. godine kod sela Slatina kod Šapca kada su takođe poginula oba pilota.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading