Meteorolog najavljuje drastične promene: Sledeće nedelje pašće sneg

Autor:

Vesti

09.10.2020

21:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Meteorolog Đorđe Đurić najavljuje da će nakon toplog vikenda, tokom sledeće sedmice pasti sneg!

RepublikaFoto: Tanjug/J. PAP
Foto: Ilustracija

Prema njegovim rečima, u ponedeljak se očekuje jače naoblačenje, pad temperature, obilne padavine tokom noći, a u utorak - i snežni pokrivač.

- U utorak se zadržava veoma hladno, oblačno, jaka kiša, obilne padavine i usled jačeg zahlađenja kiša će u svim brdsko-planinskim predelima preći u susnežicu i sneg. To će biti predeli koji se nalaze iznad 600, 700 metara. Tako da će sigurno da se zabele Zlatibor, Nova Varoš i mesta u planinskim predelima, ali na nižim visinama - rekao je Đurić za Telegraf.

 

 

 

Kako navodi, znatno obilnije količine padavina očekuju se u zapadnom regionu - u planinama Bosne i Hrvatske - gde će pasti preko 30 cm snega. Kaže i da se očekuje značajna visina snega na Kopaoniku.

Promena je ipak kratkotrajna, jer se već sutradan, od srede očekuje osetniji porast temperature.

RepublikaFoto: youtube.com/Happy Tv
Đorđe Đurić

- Imaćemo temperature kao današnju 18, 19 stepeni - kazao je navodeći podatke o naglom otopljenju koje se očekuje već dan posle prvog snega, uz napomenu o nepovoljnom uticaju na zdravlje i raspoloženje.

Ni u utorak, kada se očekuje sneg, temperature neće jednako pasti u svim delovima zemlje. Kako je, najavio, predstoji veliki raspon u temperaturama na zapadu i istoku zemlje, zbog čega je moguće da se planinski krajevi na istoku uopšte i ne zabele.

 

 

 

- Vikend oko 20 stepeni, malo će preći 20, ponedeljak pad temperature i u utorak od osam stepeni na zapadu do 18 na istoku. Što znači da će taj sneg dobiti uglavnom planine koje dominiraju u zapadnom delu Srbije, Zlatibor, Zlatar, Kopaonik, gde će temperatura pasti na nulu. A ovamo imamo Niš, Pirot sa po 15, 16 stepeni, Negotin sa 18, što znači da će planine u tom kraju možda izbeći sneg. Odmah od srede osetno otopljenje i suvo vreme. Nadalje se očekuje porast temperature - rekao je dodajući da se u Beogradu očekuje do 10 stepeni.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading