UPOZORENjE RHMZ: Stiže jako nevreme, OVAJ deo Srbije najugroženiji

Autor: telegraf.rs, Republika

Vesti

08.08.2020

16:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) izdao je u 16.35 hitno upozorenje za područje Srbije na jak pljusak sa grmljavinom i gradom.

RepublikaFoto: Republika
Foto: Ilustracija

- U narednih sat vremena na području Borskog okruga (okolina Bora) kiša, pljuskovi, grmljavina, grad i lokalno veća količina padavina - upozorio je RHMZ.

Pored ovog upozorenja, izdata je i najava.

- U naredna dva sata oblačnost koja daje pljuskove i grmljavinu, a ponegde i grad iz Borskog okruga premeštaće se preko Pomoravlja, Šumadije ka zapadu zemlje. Na području Braničevskog okruga mestimično kiša, a na jugozapadu zemlje i lokalni pljuskovi sa grmljavinom - navodi se na sajtu RHMZ.

 

 

 

U Srbiji će sutra ujutru duž reka i po kotlinama biti kratkotrajna magla, a tokom dana promenljivo oblačno, toplo i sparno, iznad većeg dela mestimično sa kišom ili kratkotrajnim pljuskovima sa grmljavinom.

Češća pojava i veća količina padavina se očekuje na jugu i jugoistoku. Na severu i severozapadu suvo sa dužim sunčanim periodima.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading