Dolazi nam proleće, a onda drugo godišnje doba: Vremenske prilike koje će doneti puno problema

Autor:

Vesti

31.01.2020

06:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Umesto snega, stiže proleće!

RepublikaFoto: Photo by Cezary Kukowka on Unsplash
Foto: Ilustracija

Pravo prolećno vreme sa temperaturom do čak 20 stepeni počinje već danas i trajaće do srede, kada nam sledi novi temperaturni šok - strmoglavi pad žive u termometru za čak 10-15 stepeni.

Prema prognozama meteorologa, danas će u Srbiji biti 18 stepeni, a za vikend će živa skočiti na 20. podelak, koliko će biti i u utorak i to u većini mesta. Međutim, za vrlo kratko vreme, već 5. februara, stiže nam jače naoblačenje, koje će usloviti drastičan pad temperature i pojačan severozapadni vetar. Stručnjaci najavljuju da će sa kišom padati susnežica i sneg. Hladno će biti i u četvrtak i petak, mestimično sa snegom, u nižim predelima i kišom. Lekari upozoravaju da ovako drastične promene vremena ne odgovaraju ni zdravim osobama, a kamoli hroničnim bolesnicima. Najviše problema zbog toga imaju srčani i neuropsihijatrijski bolesnici, kao i stariji od 65 godina. Njima se savetuje da redovno uzimaju propisanu terapiju, da se odmaraju i uzimaju dosta tečnosti i vitamina.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading