U MLADENOVCU POSLE 10 GODINA PONOVO RADI MUZEJ!

Autor: beograd.rs

Vesti

03.08.2018

11:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić, gradska sekretarka za kulturu Ivona Jevtić i predsednik Opštine Mladenovac Vladan Glišić svečno su danas otvorili rekonstruisani Muzej Mladenovca.

RepublikaFoto: www.beograd.rs
Renovirani muzej u Mladenovcu koji je do skoro bio ruinirana građevina u centru grada

Vesić je podsetio da Muzej nije radio skoro 10 godina i da Mladenovac nije mogao da dobije lepši poklon na dan svoje opštine. 

On je istakao da Muzej u Mladenovcu, nažalost nije ni prvi ni poslednji muzej u našoj zemlji koji nije radio 10 godina, i podsetio da isto toliko ili duže nisu radili ni Narodni muzej, ni Muzej savremene umenosti.

 - Mi smo veoma ponosni na ovu investciju koju je inicirao Grad Beograd i Muzej grada Beograda u koju je uloženo oko 30 miliona dinara - istakao je Vesić i zahvalio se Ministarstvu privrede na podršci. 

Veoma je važno, kako je istakao, da stanovnici Mladenovca, a posebno mladi mogu da vide izložbe, poput izložbe "Ćilim" i dodao da se na taj način podiže kvalitet života njenih građana. 

- Otvaranje muzeja u Mladenovcu je posebno značajno jer Grad Beograd time pokazuje da ne brine samo o velikim muzejima. Prošle godine, 20.oktobra otvoren je Muzej savremene umetnosti, a ove godine, na Vidovdan otvoren je Narodni muzej. Dok današnjim otvaranjem muzeja u Mladenovcu pokazujemo da su za nas svi delovi Beograda jednaki - ukazao je zamenik gradonačelnika. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading