Konačno se uvodi komunalni red u Sremčici

Autor: cukarica.rs

Vesti

10.12.2017

11:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Sremčici je danas počela podela više od 4.200 novih kanti za porodična domaćinstva, čime će se uvesti komunalni red u ovom čukaričkom naselju. Klasični kontejneri ostaće samo u naseljima gde su stambene zgrade.

RepublikaFoto: www.cukarica.rs
Srđan Kolarić sa građanima

Ovo je novi projekat koji će takođe umanjiti komunalne račune stanovnicima Sremčice, a građanima su ga predstavili predsednik Gradske opštine Čukarica Srđan Kolarić i direktor JKP "Gradska čistoća" Miroslav Bogdanović.

- Na inicijativu građana Sremčice, a u saradnji sa JKP "Gradska čistoća", danas počinje podela kanti za porodična domaćinstva u Sremčici, koja će rešiti komunalne probleme kada je u pitanju odlaganje smeća, koji su naročito dolazili do izražaja u rubnim naseljima. Građani su ukazivali na to da je česta pojava da se pored praznih kontejnera nalazi šut, granje i ostali komunalni otpad. U proteklom periodu Opština i Grad su uložili velika sredstva za asfaltiranje ulica, uređenje parkova i izgradnju pešačke zone od okretnice linije 511 do Ibarske magistrale. Bez obzira na sve što smu uradili, takva slika je ružila ovaj kraj i nedostajalo je baš ovo što danas počinjemo, a to je da brinemo o ekologiji i očuvanju životne sredine - rekao je predsednik Gradske opštine Čukarica Srđan Kolarić.

Kolarić je istakao da će stari kontejneri biti uklonjeni, jer se pokazalo da nisu idealno rešenje za ovo čukaričko naselje.

RepublikaFoto: www.cukarica.rs
Konačno će se uvesti komunalni red u Sremčici

- Želimo da podignemo nivo svesti naših sugrađana o očuvanju životne sredine, time što će se domaćinstva sama starati o kantama koje će im biti podeljene i očekujemo da će Sremčica biti mnogo čistija. Pored toga, ovaj novi projekat će doneti značajne uštede domaćinstvima, jer će im računi za komunalne usluge biti umanjeni - dodao je Kolarić.

Direktor JKP "Gradska čistoća" Miroslav Bogdanović je rekao da JKP "Gradska čistoća" u naseljima gde postoje porodična domaćinstva klasične kontejnere menja kantama od 240 litara.

- U Sremčici će uz kante za komunalni otpad, biti podeljene i kante za reciklabilni otpad potpuno besplatno. Domaćinstvima će to biti značajno jer reciklabilni otpdad ima veću zapreminu, a i JKP "Gradska čistoća" će imati koristi jer će zaštita životne sredine i reciklaža biti na višem nivou - rekao je Miroslav Bogdanović.

Bogdanović je istakao da će građani Sremčice imati značajne uštede, jer će plaćati komunalne račune kao za objekat od 60 m2.

Današnjoj akciji prisustvovala je i članica Opštinskog veća za komunalna pitanja Tatjana Vidojević.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading