(FOTO) Završeni radovi na raskrsnici Bulevara Patrijarha Pavla i Ulice Pere Velimirovića

Autor:

Vesti

30.08.2020

06:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Upravo je puštena u saobraćaj raskrsnica Bulevara Patrijarha Pavla i Ulice Pere Velimirovića", rekao je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

RepublikaFoto: facebook.com/Goran Vesić

- Raskrsnica je bila zatvorena od 16. jula do jutros. Posao je završen dva dana pre roka koji je izvođaču dat od strane Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju grada Beograda - naveo je on na Fejsbuku.

Ovaj posao se radi zbog završetka radova dela trase vodovoda prečnika f800 i ostalih novih instalacija u Bulevaru Patrijarha Pavla u zoni postojeće Ulice Pere Velimirovića, kao i zbog rušenja starog čelično-betonskog mosta iznad bivšeg korita Topčidarske reke, zbog čega je bilo neophodno zatvaranje ulice. 

- Paralelno sa rušenjem starog mosta, izmeštane su postojeće i izgrađene nove instalacije koje su bile u trupu mosta i samoj ulici, kao što su elektro i telekomunikacioni kablovi, vodovodna i kanalizaciona mreža manjih prečnika - kaže Vesić.

Ovi radovi su konačno omogućili da se završe radovi na izgradnji novog čeličnog vodovoda f800 ukupne dužine 1650 m, čime se stvaraju uslovi za uklanjanje postojećeg starog čeličnog vodovoda f800, zbog koga nisu bili mogući obimniji radovi na izgradnji kolovozne konstrukcije novog Bulevara Patrijarha Pavla.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading