(FOTO) Krcat Tašmajdanski park: Održan treći po redu "Veliki uskršnji karneval"

Autor: Republika

Vesti

28.04.2019

16:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Veliki uskršnji karneval" koji Gradska opština Palilula organizuje treću godinu zaredom u Tašmajdanskom parku u saradnji sa "Beogradskim manifestom" protekao je i ove godine u duhu najvećeg hrišćanskog praznika.

RepublikaFoto: Promo foto
Tekst potpisa

Predsednik Gradske opštine Palilula Aleksandar Jovičić čestitao je danas Uskrs svima koji slave i poželeo im da ga provedu sa svojima najvoljenijima. Pozvao je građane da dođu u Tašajdanski park i priključe se održavanju bogatog prazničnog programa i poručio:

- Važno je da sa ovog mesta na današnji praznik pošaljemo poruku koliko je važno da brinemo jedni o drugima, da pokažemo solidarnost, toleranciju, i ne samo na današnji dan nego svakoga dana u toku godine. Mi ćemo kao Opština Palilula nastojati i dalje da se borimo da ova opština bude adekvatno mesto za život, da ljudi osete boljitak. U to zaista verujem - rekao je Jovičić.

RepublikaFoto: Promo foto

Tokom dvodnevnog programa, 27. i 28. aprila posetioci uskršnjeg karnevala učestvovali su u besplatnim programima, radionicama, animacijama. Program su ulepšale mažoretkinje, perkusionisti, štulaši, žongleri, kostimirani junaci sa kojima su deca mogla da se slikaju.

Proglašena su najlepša uskršnja jaja i korpe. Najmlađi su se družili u osam kreativnih radionica, među kojima su, radionica plesa, glume, pesničkog stvaralaštva, muzička, likovna, kao i radionica scenskog stvaralaštva, oslikavanja lica i radionica za izradu kostima. Organizovano je i takmičenje u tucanju uskršnjim jajima.

RepublikaFoto: Promo foto

Omiljeni i najsimpatičniji deo manifestacije bilo je takmičenje beba u puzanju, tzv. "puzijada".

Među 15 beba koje su učestvovale pobedio je maleni Vasilije koji je kao nagradu dobio bebi kolica, poklon Gradske opštine Palilula.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading