KRAJ ČOVEČANSTVA JE BLIZU: Ona je dobila državljanstvo, pa pasoš, ali to nije NAJBOLESNIJE od svega!

Autor: Republika

Svet

02.11.2018

21:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sofija je nedavno krenula na svetsku turneju. Ovaj popularni robot prvi je na svetu koji je dobio robotsku vizu.

RepublikaFoto: youtube.com/Good Mornig Britain
Sofia

Njeni kreatori krenuli su iz Hongkonga, a Sofija je vizu dobila po dolasku u Baku, uoči susreta s azerbajdžanskim predsednikom Ilhamom Alijevom.

Ona je u Azerbejdžan stigla i kao jedan od glavnih govornika na tehnološkoj konferenciji. Bez sumnje, ona je zvezda među robotima, koja je na scenu stupila pre nekoliko godina kao inteligentni robot s gestikulacijama lica i s kojim može da se razgovara, prenosi B92. Međutim, brojni stručnjaci, koji se bave veštačkom inteligencijom, kažu da je ona samo sofisticirana lutka, a ne i veštačka inteligencija. Sofija je rekla Alijevu da joj je veoma drago što su se upoznali, te da je u Azerbejdžanu videla jedinstvenu arhitekturu, moderne zgrade i brojna druga dostignuća Bakua.

S predsednikom te zemlje otvorila je i novi centar ASAN kojim se vlada Azerbajdžana otvara prema e-servisima. Upravo je ASAN izdao robotsku vizu Sofiji, navodi Dejli Mejl. Sofija je rađena po ugledu na Odri Hepbern, a dizajnirala ju je firma iz Hongkonga - Henson robotiks. Sofija je i prvi robot koji je dobio državljanstvo, a u svom prvom intervjuu rekla je da ne želi samo da zasnuje svoju porodicu, već i da želi karijeru.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading