MERKELOVA IZNELA PRIORITETE VLADE: Nećemo dozvoliti rast poreza i javnog duga

Autor: Tanjug

Svet

26.02.2018

23:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je da nova vladajuća koalicija, između njene Hrišćansko-demokratske unije (CDU) i socijaldemokrata levog centra, neće dozvoliti nove poreze ili novi javni dug, javlja Rojters.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Iznela program: Angela Merkel

Merkelova je, nastojeći da zaustavi rastuće kritike na račun njenog dugogodišnjeg liderstva, naglasila da su u fokusu CDU ekonomski konzervativizam, individualne slobode i hrišćanski humanizam.

- Potrebna je orijentacija našoj zemlji, orijentacija našoj partiji - rekla je Merkelova, navodeći u tom kontekstu pitanje globalizacije, digitalizacije, zabrinutost zbog formiranja političkih strana i dodajući da je "stalna odgovornost CDU kao stranke da pruži odgovore na ta pitanja".

Kancelarka, kojoj je potrebna saglasnost oba politička bloka da bi dobila četvrti mandat, rekla je da će njena partija čvrsto ostati pri stavu protiv novog podizanja poreza i državnog duga kako kod kuće, tako i u okviru Evropske unije.

- Pouzdanost podrazumeva da se bude razuman u načinu na koji postupate s novcem građana. Zato ćemo se držati jasne linije (konzervativaca): Nema novih dugova, nema povećanja poreza i istovremeno rekodnih investicija u velike buduće oblasti - rekla je.

Ona je navela da će najveća ekonomija u Evropi i dalje biti solidarna sa onim članicama EU koje u pogledu finansija "rade svoje domaće zadatke", ali ne i sa onima koje se oslanjaju na druge da bi nosile svoj teret.

- Neće moći da se drugi odmaraju na naš račun - rekla je Merkel, propraćena snažnim aplauzima, prenosi britanska agencija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading