Svet se nalazi na ivici provalije! Ako Azerbejdžan upotrebi "Iskander" sledi neviđeni pakao

Autor: Sputnjik, Republika

Svet

28.09.2020

15:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Za poslednja 24 časa Jermenija je navodno ispalila više od 1.200 granata na azerbejdžanska naselja.

Foto: Ilustracija

Ministar spoljnih poslova Azerbejdžana Džejhun Bajramov izjavio je da Oružane snage Azerbejdžana imaju adekvatan odgovor na moguću primenu sistema "Iskander"  od strane Jermenije u sukobu.

 

Otkako su se pojavili raketni sistemi "Iskanderi" izazivaju nervozu na Zapadu, jer ih bije glas da im nema ravnih u svetu po preciznosti pogađanja, razornoj moći, kratkoj pripremi za gađanje i drugim parametrima. Vojni eksperti ističu da su „Iskanderi“ napredno oružje koje nema pandan u arsenalu zapadnih vojski, a može da nosi i nuklearne bojeve glave.

- Nažalost, od jermenske strane se svašta može očekivati. Teško mi je da sa vojne tačke gledišta komentarišem kakav će biti odgovor. Siguran sam da Oružane snage Azerbejdžana imaju adekvatan odgovor - rekao je azerbejdžanski ministar.

Prema njegovim rečima, za poslednja 24 časa Jermenija je ispalila više od 1.200 granata na azerbejdžanska naselja.

- Ne govorim o vojnim objektima - naglasio je Bajramov.

 

On je ranije saopštio da nema govora o turskom mešanju u konflikt sa Jermenijom. Ranije danas ambasador Jermenije u Rusiji Vardan Toganjan izjavio je da Turska prebacuje borce iz Sirije u Nagorno-Karabah. Kako kaže, te grupe već učestvuju u borbama u tom regionu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading