CRNI BILANS POSLE NEREDA U VISKONSINU: Dve osobe poginule, jedna ranjena u demonstracijama

Autor: Tanjug

Svet

26.08.2020

11:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dve osobe sinoć su izgubile život a jedna je ranjena tokom treće noći nereda u gradu Kenoša u američkoj saveznoj državi Viskonsin, koji su izbili pošto je policija ranila Afroamerikanca Džejkoba Blejka.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Istraga je u toku, a prema saopštenju lokalne policije, sve tri osobe pogođene su iz vatrenog oružja, dok drugi detalji, uključujući identitet poginulih i drugih učesnika incidenta, za sada nisu poznati.


U znak protesta zbog ranjavanja Blejka, do kojeg je došlo u nedelju, na ulicama grada tokom protekla tri dana okupljali su se demonstaranti, ne obazirući se na policijski čas, a protesti su povremeno bivali nasilni, navodi BBC.

Prema izveštaju lokalnih medija, smatra se da je do pucnjave došlo u sukobu između grupe demonstranata i naoružanih muškaraca koji su obezbeđivali jednu benzinsku pumpu.

- Pucnjava je izazvala gubitak dva života, a treća osoba, koja je ranjena iz vatrenog oružja, prebačena je u bolnicu sa teškim povredama koje nisu opasne po život - saopštila je policija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading