(VIDEO) DRAMA IZNAD JAPANSKOG MORA: Južna Koreja pripucala na ruske avione u preletu

Autor: Republika

Svet

23.07.2019

16:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Južnokorejski borbeni mlaznjaci F-16 ispalili su pucnje upozorenja nakon što je ruski vojni avion tu-95MS povredio vazdušni prostor Južne Koreje kod ostrva Tokto, rekao je neimenovani zvaničnik te države

RepublikaFoto: youtube.com/연합뉴스 Yonhapnews
Korejski avioni

Kako navodi južnokorejsko Ministarstvo odbrane, tri ruska vojna aviona prvobitno su ušla u južnokorejsku odbrambenu identifikacionu zonu na istočnoj obali, pre nego što je jedan od njih ušao u vazdušni prostor te zemlje.

- Avion je nakon ispaljenih pucnjeva napustio vazdušni prostor Južne Koreje, ali se kasnije vratio i ponovo ga povredio - rekao je zvaničnik ministarstva, koji je želeo da ostane anoniman i dodao da su južnokorejski borci ponovo ispalili pucnje upozorenja.

Rusi demantuju slučaj

Ruski avioni tu-95MS nisu narušili vazdušni prostor drugih država tokom leta iznad Japanskog mora, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije, demantujući da su južnokorejski avioni ispalili pucnje upozorenja. Da se to desilo, kako tvrde iz ministarstva, usledio bi odgovor.

Zvaničnik je dodao da ruski avion ni u jednom slučaju nije uzvratio i, prema njegovim rečima, ovo je prvi put da je neki ruski avion povredio vazdušni prostor te zemlje.

On je rekao da su tri ruska aviona ušla u južnokorejsku odbrambenu identifikacionu zonu sa još tri kineske vojne letelice i dodao da nije poznato da li su to učinili namerno. Navodno su, kako je rečeno, pre zajedničkog leta kineski avioni ušli u južnokorejsku odbrambenu identifikacionu zonu na jugozapadnoj obali.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading