Nije više mogao da trpi nasilje: Deca gledala školskog druga kako leži na šinama i nisu sprečili da ga voz usmrti

Autor: Republika

Svet

18.07.2019

13:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Grupa od oko 50 učenika je posmatrala smrt svog vršnjaka, koji je legao na šine ispred voza koji je prilazio stanici punom brzinom.

RepublikaFoto: facebook.com/James Connor
Nesrećni dečak sa mamom i starijim bratom

Sem Konor (14) predao je svoje stvari prijateljima pre nego što je legao na šine na stanici u Čertsiju u Velikoj Britaniji, nakon što su u ponedeljak popodne okončani časovi u školi, a đaci krenuli kući.

Bolničari su stigli na lice mesta, ali su mogli samo da proglase smrt deteta.

Oni koji su poznavali Sema kažu da je bio zlostavljan u školi. Na stanici je pronađen komad papira za koji se pretpostavlja da je oproštajna poruka učenika.

- Užasno je. Imam prijatelje koji su bili tamo i videli sve. Sem je predao svoju torbu i telefon drugarima i legao na šine ispred voza. Neki od starijih učenika su dobro reagovali i zadržali ostale radi njihove bezbednosti – rekao je jedan učenik za "Dejli mejl".

- Oni su rekli da je Sem bio zlostavljan. Znao sam ga u prolazu, delovao je srećno. Ali izgleda da nikad ne znaš šta se događa u nekom. Ovo je šok za sve – dodao je on.

Juče su učenici i roditelji postavljali cveće na stanicu. Majka učenika koji pohađa istu školu u koju je išao stradali dečak, kaže da je bilo problema sa zlostavljanjem.

- Moj sin je viđao Sema kako sam stoji na igralištu. Nikada nije video da ga neko fizički napada, ali je znao da ga zlostavljaju. Ovo je prosto strašno – navela je ona.

Direktor škole Džejms Kibl uputio je pismo roditeljima nakon tragedije.

- Ovo je veoma teška situacija ali poznavajući veru, saosećanje i snagu naše školske zajednice siguran sam da ćemo zajedno naći podršku jedan za drugog - naveo je on.

Portparol škole je rekao da nije zvanično zabeleženo da je dečak bio zlostavljan.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading