(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) Linč indijskog pilota: Meštani ga nemilosrdno tuku, a onda se pojavljuje vojnik

Autor: blic.rs, Republika

Svet

27.02.2019

17:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Objavljeni su novi snimci koji navodno pokazuju indijskog pilota koga su zarobili pakistanski vojnici nakon što su pogodili njegov avion. Iako su Pakistanci u prvim izveštajima tvrdili da su zarobili dva indijska pilota, portparol pakistanskih oružanih snaga, general Asif Ghafur objavio je kako je uhapšen samo jedan pilot, zapovednik Abinandan Vartaman.

RepublikaFoto: youtube.com/Zaid Hamid
Pao im šaka: Abinandan Vartaman

Na Tviteru se pojavilo nekoliko video zapisa na kojima je prikazan Abinandan Vartaman. Na jednom tvrdi kako su Pakistanci "gospoda" koja ga tretiraju dobro kao i da je "impresioniran pakistanskom vojskom".

Ljudima koji ga drže u zatočeništvu dao je svoj serijski broj 27981, potvrdio da je pilot borbenog aviona, ali i odbio da da više informacija o sebi.

Iako portparol pakistanske vojske tvrdi kako sa zarobljenim Indijcem postupaju u skladu s pravilima, na jednom od snimaka koji kruže Tviterom vidi se kako ga civili koji su ga uhvatili udarali i rukama i nogama, prenosi "Jutarnji list".

Na video zapisu vidi se kako indijskog pilota vuku kroz vodu i nemilosrdno mlate, a jedan od korisnika te društvene mreže napisao je kako je Indijac ustvari imao sreće i da ga je od sigurnog linča spasila - pakistanska vojska.

 

 

S druge strane pojavile su se i slike na kojima izgleda kao da pakistanska vojska paradira sa njim ulicom kao sa trofejem.

Na prvom objavljenom snimku oko zarobljenog pilota, koji ima povez preko očiju i glava mu je krvava, vide se muškarci u maskirnim uniformama.


Pakistan je ranije danas potvrdio da je izveo vazdušne udare na deo Kašmira, koji je pod kontrolom Indije i oborio dva indijska borbena aviona. Ubrzo nakon toga indijski mediji su preneli da je oboren pakistanski F-16.

Indija je danas saopštila da očekuje momentalno vraćanje svog pilota, za koga Pakistan tvrdi da je u njihovom zarobljeništvu.

Iz Indijskog ministarstva spoljnih poslova savetuju Pakistanu da osiguraju bezbednost pripadniku indijskih vojnih snaga, poručio je AP.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading