Iran: Novim sankcijama SAD prekršile nuklearni sporazum

Autor: B92.net

Svet

03.08.2017

08:28 >> 08:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iranske vlasti ponovile su danas da je novim sankcijama koje su SAD uvele Teheranu, prekršen nuklearni sporazum postignut sa velikim silama.

RepublikaFoto: Tanjug
SAD uvele nove sankcije Iranu

Iranske vlasti ponovile su danas da je novim sankcijama koje su SAD uvele Teheranu, prekršen nuklearni sporazum postignut sa velikim silama.

To je navedeno na sajtu iranske državne televizije, koja se poziva na izjave zamenika ministra spoljnih poslova Irana i visokog zvaničnika koji je učestvovao u pregovorima za sporazum Abasa Aragčija.

Aragči je rekao da će Iran smisliti "pametan" odgovor na sankcije, a da se "ne upetlja u američku politiku". 

On je rekao da je Iran pripremio listu od 16 mera koje će preduzeti protiv odluke SAD, ne navodeći detalje, osim da će pojedine mere "unaprediti" iranske oružane snage. 

Američki Kongres je velikom većinom usvojio zakon kojim su uvedene nove sankcije Iranu, Rusiji i Severnoj Koreji, a Tramp je u sredu potpisao taj zakon, navodeći da i dalje ima "ozbiljne nedostatke". 

Iranu su sankcije uvedene zbog balističkog programa, ljudskih prava i podrške Teherana grupama poput libanskog Hezbolaha ili palestinskih grupa koje SAD smatraju terorističkim.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading