Hrvatski NADBISKUP traži oprost od LGBT populacije: Crkva se mora ugledati na Isusa, koji ide u susret svakoj osobi, bez razlike!

Autor: Republika.rs

Svet

17.05.2021

12:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mate Uzinić je poručio da je da smo dužni da poštuju svaku osobu u njenom dostojanstvu, bez obzira na seksualnu orijentaciju.

RepublikaFoto: Youtube/ Hrvatska radiotelevizija, Pixabay
Mate Uzinić

Nadbiskup Riječke nadbiskupije i apostolski upravnik Dubrovačke biskupije, Mate Uzinić, oglasio se danas povodom Međunarodnog dana borbe protiv homofobije na svom Fejsbuku. On se oglasio podstaknut komentarom na jednu od njegovih nedavnih objava. 

- Uz današnji Međunarodni dan borbe protiv homofobije želim podsetiti na poruku 'Amoris laetitia', koja nam je ove godine ponovo predložena za razmišljanje i proučavanje, a koja nas u vezi s ovim pitanjem u br. 250 podseća da se 'Crkva mora ugledati na Gospodina Isusa, koji ide u susret svakoj osobi, bez razlike - napisao je on na svom Fejsbuku. 

On kaže da su dužni da "svaku osobu, bez obzira na njenu seksualnu orijentaciju… poštuju u njenom dostojanstvu i prihvate sa poštovanjem".

 

 

Uzinić navodi da je potrebno izbegavati svaki znak diskriminacije, posebno bilo koji oblik agresije i nasilja. Uzinić je, između ostalog, porčio da mu je žao što još uvek ima katolika koji se sa ovim ne slažu.

Posebno, kaže, ima onih koji misle da služe Hristu i Crkvi diskriminacijom, agresijom i nasiljem, uvredama i pogrdnim komentarima na račun homoseksualnih osoba.

Riječki nadbiskup je zatražio i oprost od homoseksualnih osoba.

- Oproštenje što se zbog ovoga mogu i dalje osećati odbačeni i od Crkve, ali i što oni i porodice kojima pripadaju još uvek u Crkvi, koja kao 'porodica porodice' treba da bude porodica za sve svoje članove - napisao je on.  

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading