DODIK: Srpska je za Sarajevo vojni cilj

Autor: Tanjug

Svet

25.11.2017

16:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik kaže da nema bošnjačkog političara koji nije spreman da se u datom momentu organizuje i Republiku Srpsku tretira kao politički, pa i vojni cilj, prenose banjalučki mediji.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Raskrinkao političare u federaciji: Milorad Dodik

- Zato postoje razne organizacije koje se formiraju kod muslimana, što nam je poznato i o tome imamo informacije duže vreme. Ne zanima me šta misli Bakir Izetbegović, a ako postoji naoružavanje, onda je to ilegalna struktura van sistema i kontrole - rekao je Dodik novinarima.

On je komentarisao informaciju "Večernjih novosti" da član predsedništva BiH Izetbegović sprovodi "ilegalnu obuku paravojnih formacija, koju je do sada prošlo najmanje 9.000 mladih Bošnjaka".

"Novosti" su objavile da je "više od 9.000 bošnjačkih mladića starosti od 18 do 35 godina tokom ove godine prošlo školu pucanja i osnovnih taktičkih borbenih radnji, a 5.000 njih je zadužilo i uniformu i osnovnu vojnu opremu".

List je naveo da "informacija o ilegalnoj vojnoj obuci u režiji Bakira Izatbegovića i vrha Stranke demokratske akcije dolazi u jeku napetosti u BiH posle izricanja prvostepene presude Ratku Mladiću u Haškom tribunalu".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading