CRNOGORCI NAJGORI U EVROPI PO BROJU ZARAŽENIH! Policijski čas ponovo na snazi, nema mrdanja iz kuća

Autor: Republika

Svet

10.02.2021

16:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Među 45 zemalja Crna Gora već drugu nedelju zaredom beleži najviše novih slučaja koronavirusa na 100.000 stanovnika

RepublikaFoto: Tanjug
Ilustracija

Crna Gora već drugu nedelju zaredom beleži najveći broj novozaraženih koronavirusom na 100.000 stanovnika i to među 45 evropskih zemalja, zbog čega su vlasti u Podgorici ponovo bile prinuđene na drastičnu meru - policijski čas u trajanju od 21 do 5 časova ujutru. 

Osim te mere na teritoriji čitave zemlje ugostiteljski objekti radiće do 18 časova, dok će međugradski saobraćaj biti u potpunom prekidu tokom vikenda. U Budvi i Tivtu zabranjeni su javni skupovi na otvorenom i zatvorenom, zabranjen je rad ugostiteljskih objekata, privrednih društava koji se bave prodajom neprehrambenih proizvoda, a dozvoljen je rad službama koje pružaju usluge od javnog interesa. U tim opštinama se obustavlja rad u vaspitno-obrazovnim ustanovama - vrtići, škole, fakulteti, i prelazi se na onlajn nastavu. 

Direktor Instituta za javno zdravlje Igor Galić rekao je i da će širom zemlje biti zabranjene sve sportske manifestacije s tim što se mere ne odnose na treninge sportista koji se redovno testiraju.

- Građanima Budve i Tivta preporučuje se da ne napuštaju teritorije tih opština kako bi se sprečilo širenje epidemije - naglasio je direktor IJZ.

Ulazak u Crnu Goru samo uz negativan test 

U skladu sa pooštravanjem mera, crnogorski državljani i stranci, osim iz Britanije i Severne Irske, mogu da ulaze u Crnu Goru preko svih graničnih prelaza uz negativan PCR test koji nije stariji od 72 sata.

- U Crnu Goru mogu da uđu građani Francuske, Portugala, Španije, Danske, Holandije, Republike Irske, Belgije, Češke, Izraela, Malte, Estonije, Letonije, SAD, Južnoafričke Republike, Indije, Libana, Litvanije, Brazila, Bahrejna i Libana - rekao je Igor Galić. 

Ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović dodala je da će saopštene mere važiti narednih dana, s mogućnošću produžetka.  

 

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading