"Delije možda dočekuju Milan 18. februara na Marakani! Zvezda: IGRAMO SA NAVIJAČIMA! Kon: TO NIJE REALNO!

Autor:

Sport

29.01.2021

04:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Za tačno 20 dana fudbaleri Crvene zvezde dočekaće slavni Milan u prvoj utakmici šesnaestine finala Lige Evrope, i to možda u paklu fanatičnih "Delija"!

RepublikaFoto: Starsport
"Delije" bi mogle da prate svoje pulene protiv Milana

Naime, UEFA je dozvolila da naš najtrofejniji klub protiv sedmostrukog prvaka Starog kontinenta ima podršku oko 17.000 navijača na stadionu "Rajko Mitić", ali odluku iz Niona moraće da aminuje krizni štab Vlade Republike Srbije za suzbijanje zarazne bolesti KOVID-19. Dok se, s jedne strane, čelnici crveno-belih spremaju za epski spektakl pred 30 odsto Marakaninog kapaciteta, dotle stručnjaci spuštaju euforiju i ističu da takav scenario nije realan, bar ne za sada.

SVI KO NA IGLAMA

UEFA smatra da je zdravlje na prvom mestu u doba kada koronavirus nezaustavljivo hara Evropom, ali je i svesna da se fudbal igra zbog navijača, te bi volela da, makar tamo gde je to izvodljivo, bude publike tokom eliminacione faze u Ligi šampiona i Ligi Evrope. Srbija još ne dozvoljava publiku na stadionima, a da bi to moglo da se promeni pred gostovanje Milana, sanjaju čelnici trostrukog uzastopnog prvaka.

- Dragi zvezdaši, obaveštavamo vas da je uveliko počela organizacija utakmice Crvena zvezda - Milan i da je UEFA dozvolila da na tribinama bude 30 odsto kapaciteta našeg stadiona. Dok čekamo na novu eventualnu odluku kriznog štaba Vlade Srbije, naglašavamo da će prioritet pri kupovini ulaznica imati vlasnici sezonskih karata, kao i članovi kluba - stoji, između ostalog, u saopštenju crveno-belih.

Ipak, da će izostati željeni huk navijača sa severne i ostalih tribina Marakane trenutno je najizvesnije, što je u kratkom odgovoru potvrdio dr Predrag Kon, epidemiolog i član kriznog štaba.

- Nije realno da bude navijača na meču između Zvezde i Milana. Videćemo još - kratko je rekao uvek oprezni dr Kon.

RUSE BRIGA ZA KORONU

Pandemija koronavirusa ozbiljne razmere u Evropi poprimila je krajem februara i početkom marta 2020, a gotovo sve zemlje Zapada su ubrzo zatvorile tribine stadiona, pa tako navijača nije bilo u najjačim ligama. Ipak, istočni deo Starog kontinenta imao je blaži pristup, te su tribine bile dobrano popunjene u Rusiji, Poljskoj, Mađarskoj, a svakako će upamćen ostati i srpski junski večiti derbi u prošlosezonskom polufinalu Kupa pred skoro 16.000 duša.

Apsolutni rekorder tokom korone je Zenit, čiji je meč sa CSKA u avgustu gledalo 28.602 navijača. Prvaka Rusije je više puta bodrilo preko 15.000, pa čak i više od 20.000 navijača, a velikom posetom mogli su da se pohvale i Spartak i Ferencvaroš. Treba napomenuti i da je eksperimentalni Superkup Evrope u Budimpešti gledalo skoro 16.000 ljudi.

NAJPOSEĆENIJI MEČEVI TOKOM KORONE

Zenit - CSKA 28.602 19. avgust 2020.

Zenit - Krasnodar 24.068 8. novembar 2020.

Leh - Varta Poznanj 17.546 20. septembar 2020.

Spartak - Zenit 17.150 3. oktobar 2020.

Zenit - Briž 16.682 20. oktobar 2020.  

Partizan - C. zvezda  15.830 10. jun 2020.

Ferencvaroš - Ujpešt 15.789 24. oktobar 2020.

Bajern - Sevilja 15.180 24. septembar 2020.

* Utakmica, broj navijača i datum odigravanja meča

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading