AKCIJA "ČISTE RUKE"! Dolijala fudbalska mafija: Od korupmiranih menadžera zaplenjeno 1,27 miliona evra

Autor: Republika

Hronika

12.10.2018

15:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tužilaštvo za organizovani kriminal je privremeno oduzelo ukupno 1.275.625,14 evra od fudbalskih menadžera Uroša Jankovića i Dejana Veljkovića koji se sumnjiče za pranje novca stečenog nezakonitim radnjama prilikom transfera fudbalera u evropskim klubovima, saopšteno je iz tužilaštva.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Od tog iznosa 539.250 evra zaplenjeno je u gotovini nakon pretresa stanova, lokala i sefova, a 736.375,14 evra sa deviznih računa osumnjičenih, precizira se u saopštenju.

- U odnosu na sedam luksuznih stanova i jednom lokalu koji se nalaze u Nišu i Beogradu su donete naredbe o zabrani raspolaganja, s obzirom da postoji sumnja da predstavljaju protivpravnu imovinsku korist stečenu izvršenjem krivičnih dela pranje novca - napominje tužilaštvo.

Ove mere su, kako se dodaje u saopštenju, preduzete u nastavku međunarodne akcije suzbijanja korupcije i pranja novca stečenog nezakonitim radnjama prilikom transfera fudbalera u evropskim klubovima, u saradnji sa Bezbednosno-informativnom agencijom, Službom za borbu protiv organizovanog kriminala, Jedinicom za finansijske istrage i Upravom za sprečavanje pranja novca Republike Srbije.

Viši sud u Beogradu odredio je u sredu uveče ekstradicioni pritvor prema Jankoviću koji je crnogorski državljanin, a po međunarodnoj poternici koju je za njim raspisala Belgija.

Belgija ga traži zbog sumnje da je izvršio krivično delo kriminalnog organizovanja korupcije i pranja novca.

Veljković je uhapšen u Belgiji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading