Stravični detalji kobne saobraćajke: Deca zapomagala pored mrtve majke

Autor: T. M. - B. K. - D. I.

Hronika

10.10.2018

03:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sedam osoba je poginulo, dok je 27 povređeno u lančanim sudarima koji su se dogodili juče oko 7.20 na auto-putu Beograd-Niš, između Ćuprije i Jagodine. Kako saznajemo, među nastradalima su i Suzana Vidanović, sudija Apelacionog suda u Kragujevcu, i njen suprug advokat Mile Vidanović, zatim Marija Čajetina (33), Petrik Jan (35), Peđa Antonijević (31), kao i dvoje makedonskih državljana Burim D. i Ljuljdim R.

RepublikaFoto: facebook.com
Kobna nesreća odnela 7 života

Pomoć

U udesima kod mesta Mijatovac učestvovala su čak 34 vozila, a do nesreća je došlo najverovatnije usled magle.

- Dva lančana udesa dogodila su se u gotovo istom trenutku, na istoj deonici puta, udaljeni jedan od drugog oko 200 metara, ali u suprotnim smerovima. Iz smera od Niša poginule su tri osobe, dok su na traci iz Beograda čak četiri osobe izgubile život - saopštio je MUP.

ČINJENICE
 

Udes iz pravca Beograda:

  • Četvoro poginulih
  • Deset osoba povređeno
  • U nesreći učestvovalo više od 10 vozila
  • Dva kamiona se zapalila
RepublikaFoto: Čitaoci portala Republika
Na licu mesta

Udes iz pravca Niša:

  • Tri osobe poginule
  • Više od 10 lica povređeno
  • U sudaru učestvovalo devet kamiona i nekoliko automobila

Sumnja se da je ove stravične nesreće izazvala gusta magla, zbog koje je vidljivost bila smanjena na samo desetak metara.

Jedan od vozača čije se vozilo takođe našlo u koloni na auto-putu Beograd-Niš kaže da se na trakama ništa nije videlo.

RepublikaFoto: Tanjug/D. ANIČIĆ

- Kretao sam se iz pravca Niša. Bila je neka sumaglica, a kada sam prošao Moravu - zid, ništa se ne vidi. Tolika je magla bila! Počeo sam odmah da kočim, sustigao sam kamion ispred sebe, stao, izašao iz kamiona i već su vozila počela da se udaraju - rekao je jedan od vozača.

O užasu koji je usledio posvedočio je još jedan očevidac.

- Bilo je jako nepregledno, video sam u kolima do mojih mrtvu ženu, a pored nje je bilo dvoje dece - rekao je jedan od očevidaca horora na auto-putu.

RepublikaFoto: Tanjug/D. ANIČIĆ


Ubrzo su na lice mesta izašle sve dežurne ekipe za pružanje pomoći.

- Krvi je bilo svuda po putu, a ljudi su vrištali, zapomagali, bilo je jezivo! Neka vozila su bila potpuno smrskana, pa su vatrogasci morali specijalnim makazama da ih seku kako bi izbavili povređene i poginule. Vatrogasci su iz jednog uništenog automobila izvukli ženu kojoj je smrskana glava - dodaje naš sagovornik.

Kamper

Provera se i da li je jedan od sudara izazvao vozač kampera, inače nemački državljanin, koji je navodno zaspao za volanom.

- Njegovo vozilo krenulo da skreće ulevo, a potom se odbilo o zaštitnu ogradu, nakon čega je na njega naleteo kamion kojim je upravljao Poljak. Potom je došlo do lančanog sudara svih ostalih u koloni iza! Kamper, u kojem su bile plinske boce, i kamion su se odmah nakon sudara zapalili - kaže izvor Srpskog telegrafa.

Povređeni zbrinuti

Od 27 povređenih, među kojima ima i nekoliko stranih državljana, njih 17 je zadržano u opštim bolnicama u Jagodini, Ćupriji i Paraćinu.

- U opštoj bolnici u Jagodini smešteno je sedmoro povređenih, od kojih dvoje državljana Srbina i po jedan Nemac, Grk, Turčin, Albanac i Poljak. Jedna osoba je prebačena na odeljenje neurohirurgije u Ćupriji, dok su ostale zadržane i nisu životno ugrožene - rečeno je iz ove bolnice.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading