LAŽNOJ DOKTORKI PRETI I DO 8 GODINA ZATVORA: Nije bila sumnjiva jer je iz lekarske porodice!

Autor: blic.rs

Hronika

04.05.2018

12:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Slučaj lažne doktorke Višnje Đumić, koja je više od godinu dana bez diplome lečila decu u Vršcu, preuzelo je Osnovno javno tužilaštvo, potvrđeno nam je u toj instituciji.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Kako je "Blic" pisao, Višnja Đumić (32) je bila zaposlena kao doktor medicine u Službi pedijatrije sa neonatologijom Opšte bolnice u Vršcu, gde je radila kao volonter, a posle pripravničkog staža i kao doktor, iako uopšte nije imala diplomu Medicinskog fakulteta, niti je polagala stručni ispit pred komisijom ministarstva.

Kako nam je potvrđeno u tužilaštvu, krivična prijava u kojoj se sumnja na prevaru, a koju je podnelo Ministarstvo zdravlja, biće detaljno ispitana.

- Obaveštavamo vas da je 25. aprila tužilaštvu od strane Ministarstva zdravlja podneta krivična prijava protiv V. Đ. zbog krivičnog dela prevare - kažu u Tužilaštvu.

"Niko nije sumnjao da je diploma lažna jer su Višnjini roditelji lekari"

Sumnja se na prevaru iz člana 3. Krivičnog zakonika, kada je pribavljena korist veća od 450.000 dinara, pošto se u prijavi navodi da su RFZO i Opšta bolnica u Vršcu oštećeni za 1,1 milion dinara koliko je iznosila njena plata za vreme provedeno u ordinaciji. Ukoliko se sumnje Ministarstva potvrde i na sudu, lažna doktorka mogla bi da bude kažnjena zatvorskom kaznom u trajanju od jedne do osam godina.

Prevaru lažne doktorke početkom aprila razotkrio je Antikorupcijski tim Ministarstva zdravlja. U prijavi ministarstva navodi se da je Đumićeva na osnovu falsifikovane diplome doktora medicine potpisala ugovor o volonterskom obavljanju pripravničkog staža i polaganju stručnog ispita u cilju pripreme i osposobljavanja za samostalni rad.

Otkriveno je i da je ona pribavila i falsifikovano uverenje da je položila stručni ispit za doktora medicine pred komisijom resorsnog ministarstva.

Đumićeva je na osnovu falsifikovane dokumentacije prvo angažovana na određeno vreme u februaru prošle godine, da bi ugovor na neodređeno dobila u julu prošle godine.

Foto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Kako smo saznali od izvora u samoj bolnici, Đumićeva je jedina iz njihove ustanove bila na meti predstavnika ministarstva, pošto su početkom aprila došli i zahtevali samo njenu dokumentaciju.

Ovaj slučaj je otkriven kada se posumnjalo u njenu dokumentaciju, pošto je Bolnica u planu specijalizacije za 2018. godine dostavila i zahtev za Đumićevu iz oblasti pedijatrije.

Ona je, suočena sa dokazima, navodno priznala da je učestvovala u falsifikovanju.

Vrščani su brzo čuli vesti da ih je lečila lažna doktorka i kako kažu, nisu mogli da poveruju da je tako nešto danas moguće.

- Neverovatno zaista, niko tako nešto nije mogao ni da pretpostavi, pošto je ta familija poznata po lekarima - navodi jedan Vrščanin.

Kako kaže, roditelji lažne lekarke rade i u bolnici u kojoj je ona bila zaposlena, dok je njen otac zaposlen i u Specijalnoj psihijatrijskoj ustanovi u Vršcu.

- Verovatno zbog toga niko nije ni posumnjao da bi diploma mogla biti lažna - navodi naš sagovornik

Kako je otkriveno, i Đumićeva je probala da se otisne na put do diplome, ali je dala ispite samo iz prve godine Medicinskog fakulteta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading