Šaranović traži izuzeće celog Višeg suda, njegova supruga i pomagač PUŠTENI IZ PRITVORA!

Autor: Tanjug

Hronika

15.01.2018

11:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odbrana Vladimira Šaranovića (41) koji se sumnjiči da je u decembru 2015. godine ubio advokata Vladimira Zreleca na Vračaru u decembru 2015. godine, zatražila je izuzeće kompletnog Višeg suda u Beogradu iz tog predmeta, zbog sumnje u pristrasnost sudija, saznaje Tanjug. Šaranovićeva supruga puštena iz pritvora.

Foto: MUP Srbije
Vladimir Šaranović

Naime, oštećena u tom postupku - supruga ubijenog advokata, radi kao sudija Višeg suda, pa Šaranovićeva odbrana, želi izuzeće svih sudija, njenih kolega, kao i predsednika Višeg suda, kako bi se osigurao objektivan i pravičan krivični postupak.

Viši sud u Beogradu ukinuo je pritvor Nataši Šaranović, supruzi Vladimira Šaranovića, kao i Nenadu Milojkoviću koji se sumnjiči da mu je pomagao u skrivanju.

Oni su u petak pušteni iz Okružnog zatvora u Beogradu da se brane sa slobode, s tim što je Šaranovićevoj supruzi određen kućni pritvor.

Portparol suda Bojana Stanković precizirala je za Tanjug da je sudija za prethodni postupak na predlog branioca i uz saglasnost Višeg javnog tužilaštva rešenjem od 12. januara ukinuo pritvor prema Milojkoviću i odredio da se odmah pusti na slobodu.

Istim rešenjem prema Nataši Šaranović pritvor je zamenjen merom zabrane napuštanja stana uz elektronski nadzor, dodala je Stanković.

Šaranovićeva je upozorena da protiv nje može biti ponovo određen pritvor ukoliko prekrši navedenu zabranu.

Odluku o ovom zahtevu treba da donese Apelacioni sud u Beogradu, a ima mogućnost da zahtev odbije ili pak da odredi stvarno nadležni - viši sud u drugom gradu da postupa u ovom slučaju.

Šaranović je uhapšen 9. januara u okolini Zrenjanina, nakon čega je sproveden pravo u Okružni zatvor u Beogradu jer je za njim još u novembru 2017. bila raspisana poternica, kada mu je određen i pritvor.

U narednom periodu očekuje se da Šaranović bude saslušan u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, koje vodi istragu protiv njega za krivična dela teško ubistvo i neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, zbog marihuane koja je pronađena u stanu u kojem je boravio sa suprugom.

Šaranović se sumnjiči da je iz kola u pokretu 1. decembra 2015. godine izrešetao advokata Zreleca ispred zgrade u kojoj je imao advokatsku kancelariju na Vračaru, a inače je bio branilac njegovog rodjaka Slobodana Šaranovića koji je prošlog februara ubijen u Budvi.

Tri nedelje nakon oružanog napada, beogradski advokat je podlegao povredama u Urgentnom centru.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading