Presuda Bubalu za Luku Beograd

Autor: Tanjug, Republika

Hronika

08.12.2017

12:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Specijalni sudu u Beogradu zakazao je za 26. decembar objavljivanje prvostepene presude bivšem ministru Predragu Bubalu i ostalim optuzenima za zloupotrebe prilikom prilikom prodaje paketa državnih akcija u Luci Beograd preduzeću "Vorldfin" iz Luksembruga 2005. godine, pošto je danas okončano suđenje.

RepublikaFoto: youtube.com/Bez Cenzure - Zvanični kanal
Tužilaštvo za organziovani kriminal sudu je u utorak predložilo da Bubala i još pet okrivljenih osudi na kazne zatvora "ne manje" pet godina, dok je za dvojicu optuženih predložilo kaznu "ne manju" od tri godine zatvora

Suđenje je okončano zavrsnim rečima odbrane koja je tražila od suda da optužene oslobodi od optužbi, za razliku od tužilaštva koje je preložilo zatvorske kazne.

Tužilaštvo za organziovani kriminal sudu je u utorak predložilo da Bubala i još pet okrivljenih osudi na kazne zatvora "ne manje" pet godina, dok je za dvojicu optuženih predložilo kaznu "ne manju" od tri godine zatvora.

Zbog krivičnog dela zloupotreba službenog položaja tužilaštvo je predložilo da na kaznu ne manju od pet godina zatvora osudi pored Bubala i izvršne direktore Agencije za privatizaciju Miodraga Ðorđevića i Gorana Mrđu, direktora Centra za tržište kapitala Alekseja Misailovića, direktora Akcijskog fonda Aleksandra Gračanca i direktora Sektora za analizu, pripremu i organizaciju prodaje u Akcijskom fondu Jasminu Dragutinović.

Zbog krivičnog delo zloupotreba položaja odgovornog lica tužilaštvo je predložilo kaznu ne manju od tri godine zatvora za bivšeg direktora Privrednog društva Luka Beograd AD Miroslava Drobca i bivšeg finansijskog direktora tog privrednog društva Dušana Kosovca.

Suđenje Bubalu i ostalima počelo je u julu 2014. godine, kada je bivši ministar detaljno izlagao odbranu i negirao optužbe za zloupotrebu službenog položaja.

Luka Beograd je prodata 2005. godine firmi Vorldfin iz Luksemburga ciji je vlasnik Milan Beko, koji je ovom postupku bio svedok.

Tokom svedočenja pred sudom, Beko je rekao da mu je kupovina Luke bio jedan od najgorih poslova u životu i da se pokajao što je u njega ušao.

U septembru ove godine Luka Beograd je oglasila prodaju pojedine imovine društva, kao i imovinu prve i druge grupe povezanih lica.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading