Saslušane ubice Stefana Filića iz Velike Plane: Batinašima preti doživotna!

Autor:

Hronika

22.02.2020

04:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Višem tužilaštvu u Smederevu u petak su saslušani Mitar Pandurović (20) i Nikola Bojić (20) iz Velike Plane, kojima se na teret stavlja da su 2. februara nasmrt pretukli maturanta Stefana Filića (18) iz Starog Sela kod Plane.

RepublikaFoto: facebook.com/printscreen
Stefan Filić

- Nikola je delimično priznao krivicu za delo koje mu se stavlja na teret, dok je Mitar sve negirao. Oni su uglavnom ostali pri iskazima koje su dali pred Osnovnim tužilaštvom u Velikoj Plani kada im se na teret stavljalo delo teške telesne povrede. Postupak će se nastaviti saslušanjem svedoka. Tu je i još pet maloletnika koji su procesuirani u redovnom postupku, ali se tužilaštvo usredsredilo, pre svega, na dvojicu punoletnih koji se nalaze u pritvoru i koji su, po dosadašnjim rezultatima istrage, odgovorni za tragični događaj i smrt Stefana Filića - kaže sagovornik Srpskog telegrafa upoznat sa ovim slučajem.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Stefan Filić

Teško ubistvo

Za krivično delo teškog ubistva iz člana 114. Krivičnog zakona Republike Srbije zaprećena je kazna zatvora od 10 godina do doživotne robije. Optuženima za smrt Stefana Filića na teret se stavlja stav dva, u kome stoji da će se kazniti "ko drugog liši života pri bezobzirnom nasilničkom ponašanju".

Pandurović i Bojić ostaju u pritvoru i dalje, a čeka se da u Više tužilaštvo stigne obdukcioni nalaz žrtve. Inače, obojica osumnjičenih su od ranije poznati policiji na čiji radar su dospeli još kao maloletnici, i to zbog nasilja. Pandurović je osuđen na društveno koristan rad, dok je Bojiću izrečena mera pojačanog nadzora.

Brutalno šutiranje

Stefan Filić dovezen je u bolnicu u Velikoj Plani bez životnih funkcija. On je odmah po dolasku reanimiran, a zbog težine povreda prebačen je hitno u Urgentni centar u Beogradu. Stefan je živeo još 30 sati u komi, a potom je preminuo.

30 sati Stefan je bio u komi pre nego što je izdahnuo

- Pre tuče na ulici Stefan Filić i njegov maloletni brat A. F. (16) bili su u jednom lokalu gde su se sporečkali sa grupom mladića, među kojima su bili Pandurović i Bojić. Kada su braća Filić krenula kući, rano ujutru 2. februara, za njima je krenula i grupa momaka koja je htela da napadne Stefanovog brata. Žrtva je pokušala da odbrani dečaka, ali su ga tada siledžije napale. Šutirali su ga i udarali kada je već bio na zemlji. Stefan je prvo prebačen u lokalnu bolnicu, ali je zbog teškog stanja prebačen u Urgentni centar u Beograd, gde je dva dana kasnije podlegao povredama. Policija je ubrzo identifikovala i pohapsila učesnike ovog zločina - dodaje sagovornik.

Stefan Filić sahranjen je na groblju u rodnom Starom Selu 6. februara.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading