ČULA SE GALAMA I OSETIO DIM: Dramatične ispovesti stanara zgrade u Nišu u kojoj se izbio požar

Autor: blic.rs, Republika

Hronika

07.01.2020

20:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Požar u Ulici 21. maj u Nišu, koji je sinoć izbio oko 21.40 časova, ugašen je za 15 minuta i stanari su prezadovoljni munjevitom reakcijom vatrogasaca. Srećom, u incidentu nije bilo povređenih, ali je pričinjena materijalna šteta.

RepublikaFoto: Republika
Foto: Ilustracija

Čedomir Zlatković, upravnik, kaže da nije bio u zgradi kad je požar izbio, već da ga je o tome obavestila jedna od stanarki.

- Po rečima stanara vatrogasci su stigli ekspresno brzo, za nekoliko minuta, i za svega tri minuta su se popeli na šesti sprat zgrade, razvukli creva i počeli da gase požar. Toliko je bila brza njihova reakcija da je od 21.40 sati kad je požar izbio, vatra već bila ugašena u 21.55 časova. Izgoreo je jedan stan u gde je plamen i buknuo, ali je krov zgrade ostao netaknut iako se taj stan nalazi na poslednjem spratu, a sve to zahvaljujući brzoj reakciji vatrogasaca - kaže Zlatković za "Blic".

On je napomenuo da su vatrogasci trčeći ka šestom spratu zgrade gde je izbio požar usput zvonili na sva vrata redom i tako evakuisali stanare zgrade.

 

 

Jedna od stanarki kaže da se u hodniku čula neka galama oko 21.30 časova, a nedugo nakon toga se osetio i miris paljevine.

- Naglo je buknulo, neko je povikao: "Zovite vatrogasce". Oni su stvarno brzo došli i odmah počeli da gase požar. Sa moje terase sam videla stan na poslednjem spratu zgrade iz kojeg je plamen išao visoko u nebo. Čuli su se povici: "Dajte vodu" i vatra je zaista u veoma kratkom roku bila ugašena. Nakon toga se video samo dim, ali požara više nije bilo. Neki stanari su napustili zgradu, ali ja sam ostala u stanu - kaže ova stanarka.

Policija je obavila uviđaj i radi na utvrđivanju uzroka požara. Utvrđuje se da li je vatru izazvala zaboravljena cigareta ili je možda uzrok nešto drugo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading