Dečak (10) silovan motkom na Voždovcu! Direktor škole ćuti, Ministarstvo poslalo tim u ustanovu

Autor: Telegraf.rs, beogradski mediji

Hronika

19.03.2019

12:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon stravične ispovesti dečaka P. M. (10), učenika četvrtog razreda OŠ "Karađorđe" na Voždovcu, koji tvrdi da su ga dvojica vršnjaka iz odeljenja najpre vređala, a potom silovala motkom u dvorištu, Ministarstvo prosvete u ovu ustanovu poslalo je Tim za zaštitu od nasilja i diskriminacije.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

- Tim je stupio u kontakt sa nadležnima u školi koji preduzimaju korake u okviru svojih ingerencija. U ovoj, kao i u ostalim ovakvim situacijama, držimo se propisa i procedura vodeći računa prvenstveno o najboljem interesu deteta. Кada budemo imali kompletnu sliku o događaju, javnost će biti obaveštena - odgovaraju za Telegraf.rs u ministarstvu prosvete.

Kada su novinari pozvali školu "Karađorđe" da provere šta će oni preduzeti ovim povodom, rekli su da direktor neće komentarisati "događaj".

Na konstataciju da je posredi ozbiljna stvar, ženski glas s druge strane žice samo je odbrusio: "Direktor neće davati izjave!"

Zgroženi otac kaže da se zločin dogodio 4. marta oko 17 časova, kad su đaci izašli iz škole.

- Moj sin se tog dana vratio kući pocepan i prljav. Primetio sam veliku rupu na njegovim pantalonama i pitao sam ga šta se desilo. Prvo nije imao hrabrosti da mi kaže, ali sam ubrzo ugledao rane koje je imao na analnom otvoru. "Tata, dečaci su me maltretirali u školi", bilo je prvo što mi je rekao, a zatim je otkrio detalje koje bih voleo da zaboravim - ispričao je kroz suze Mitrović za beogradske medije.

Prema njegovim rečima, dvojica učenika su njegovog sina nazivala pogrdnim imenima, udarala, bacala u blato, a potom silovala motkom.

- Odvukli su ga iza škole i tu je počeo psihički i fizički teror. Uvrede su odjekivale parkom, a zatim je jedan od njih uzeo drvo i počeo divljački da ga gura u analni otvor mog sina. Dete je vrištalo i dozivalo pomoć, a đaci su svirepo zlostavljanje snimali mobilnim telefonima. Jedan se grohotom smejao, a drugi je ispuštao krike koji su podsećali na lavež besnog psa. Moj sin je, prepričavajući strašne i bolne scene, plakao, a ja sam se trudio da zadržim suze - priseća se potreseni otac.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading