Podignuta optužnica protiv monstruma iz Kladova: Čekićem ubio bivšu devojku, pa se nagutao tableta za smirenje

Autor: blic.rs, Republika

Hronika

04.01.2019

22:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Više javno tužilaštvo u Negotinu podiglo je optužnicu protiv Nikodija Božinovića (61), zvani Kokan, iz Kladova, koji je prošle godine sa dva udarca čekićem u glavu svoju bivšu devojku Mirjanu Inđić (36).

RepublikaFoto: facebook.com/Mirjana Inđić
Nikodije i MIrjana

Mirjana je došla kod Nikodija i kazala da ne želi više da bude sa njim i da ima drugog. Krenula je ka vratima, ali ju je Božinović sustigao i pokušao da je spreči da izađe.

Kako u tome nije uspeo, dohvatio je čekić i dva puta udario ženu u glavu.

Nakon zločina, Božinović je popio gomilu lekova za smirenje, želeći da na taj način presudi sebi.

Međutim, tada je do stana došao njegov zet, sa kojim se ovaj još ranije dogovorio da mu uvede kablovsku televiziju u stan. Ušao je u stan i zatekao stravičan prizor.

 

 

Kako je ustanovljeno, žena je od udaraca bila mrtva, a lekari u Negotinu su uspeli da spasu Božinovića.

Kokan je pred istražnim organima nakon zločina dao bizarnu odbranu.

- Namera mi je bila da čekićem uplašim Mirjanu, a ne da je ubijem. Udario sam je dva puta čekićem u glavu, a ona je pala na patos. Onda sam video da sam je ubio i rešio sam da presudim i sebi. Otišao sam u drugu sobu i popio gomilu tableta za smirenje - ispričao je Božinović tad.

On je rekao da su on i Mirjana bili u vezi nekoliko godina.

- Ona je imala brak iza sebe i dvoje dece. S druge strane, i moja situacija je bila identična - ispričao je Božinović.

Došla u Kladovo bežeći od "Oluje"

Ovaj par je iznajmljivao stan u Ulici Timočke divizije u Kladovu. Mirjana je radila u lokalnoj pekari dok je Nikodije, koji je nedavno postao deda, bio nezaposlen. Navodno, on je živeo od prodaje duvana, a zahvaljujući tom novcu je skupio dovoljno para da sebi kupi stan u Njegoševoj ulici.

- Mirjana je kao dete sa roditeljima došla iz Hrvatske u Kladovo, bežeći pred vojnom akcijom “Oluja”. Jedno vreme živela je sa roditeljima u kolektivnom centru u Karatašu, nadomak Kladova. Kasnije se udala i rodila dvoje dece, ali se u međuvremenu i razvela - kaže  izvor iz istrage.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading