Raskomadani i ugljenisani leševi! U ratu Bojovića i Šaranovića godinama se nižu ubistva, a ovo su najsurovije likvidacije!

Autor: blic.rs, Republika

Hronika

05.12.2018

08:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U ratu porodica Šaranović i Bojović ubijeno je preko deset pripadnika ovih klanova. Likvidacije su se događale i na području Srbije i Crne Gore. Samo ove godine u Beogradu likvidirana su trojica Bojovićevih ljudi.

RepublikaFoto: Public
Luka Bojović

Ilija Nonović Debeli: Pronađen ugljenisan

Godine 2009. od Lukinih bliskih prijatelja ubijen je Ilija Nonović (43) zvani Debeli. Njegovo telo je pronađeno ugljenisano 24. aprila 2009. godine u beogradskom naselju Surčin, u spaljenom "džipu" u kom je pronađeno i telo člana suparničkog klana Gorana Marića.

Obojica su prethodno ubijeni hicima iz pištolja, a sumnjalo se da je Nonović namamio Marića da zajedno krenu džipom.

Nonović je u Francuskoj započeo prijateljstvo sa Bojovićem, a sa njim je i uhapšen 2007. godine i osuđen je zbog lažnih dokumenata. Njih dvojica su dovođeni u vezu sa ubistvom Srđana Miranovića, kuma Sretena Jocića (Joca Amsterdam) u Podgorici 2006. godine.

Cvetko Simić: Raskomadan Lukin kum

Cvetko Simić (44) zvani Cvele iz Beograda, koji je dovođen u vezu sa pojedinim ubistvima i prodajom droge, inače kum Luke Bojovića, ubijen je 2010. godine, a njegovo telo je raskomadano i bačeno u zagrebačko jezero Jarun, u čijoj blizini je 18. februara nađen i njegov zapaljeni "mercedes". Njega je ubio Sretko Kalinić.

RepublikaFoto: e-stock/M. LUČIĆ
Surova likvidacija u Beogradu

Siniša Milić: Raznet u eksploziji

Siniša Milić Boške (44), saradnik Filipa Koraća i Luke Bojovića, ubijen je u junu ove godine u jezivoj eksploziji u blizini Autokomande. Eksplozija mu je raznela obe noge, a njegovo telo, gotovo u delovima, izneto je iz uništenog džipa dva sata nakon eksplozije.

Inače, Milićeva saradnja sa pomenutim Koraćem i Bojovićem zasnivala se na poslovima obezbeđenja koje je Milić radio za njih. On je takođe kao pripadnik Specijalne antiterorističke jedinice 1999. godine čuvao Zorana Anđelkovića, funkcionera SPS.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Rade Rakonjac: Ubijen usred bela dana

Usred bela dana u kafiću "Mariki" u centru Beograda u aprilu 2014. godine ubijen je Bojovićev ratni drug sa fronta i kum Željka Ražnatovića Arkana, Rade Rakonjac. U pucnjavi su ranjeni Stojan Novaković i Goran Ristanović, takođe Arkanovi prijatelji.

Da je Rakonjac još jedna žrtva u ratu Bojović - Šaranović, posumnjalo se jer je likvidiran nekoliko dana posle pokušaja ubistva Gorana Bojanića, člana suparničke ekipe koji je izrešetan dok je sedeo u svom automobilu.

Mirko Mićić : Smrt na biciklu

Mesec dana nakon Rakonjca, u maju 2014. godine u Baru je ubijen saradnik Luke Bojovića Mirko Mićić. Likvidiran je u sačekuši koja se dogodila kod hotela "Topolica" u Baru, dok je vozio bicikl. Policija je ubrzo uhapsila Nenada Mrdaka, osumnjičenog za ubistvo Mićića. Mićić je u policijskom evidenciji poznat kao pripadnik najjačeg barskog klana koji je ranije predvodio stradali Luka Đurović.

Mrdak je kasnije na sudu priznao da je pucao na Mićića rekavši da je to učinio iz straha jer ga je ovaj nekoliko puta pretukao, ali je kazao i da se ne seća koliko hitaca je ispalio u Mićića jer je neposredno pre toga uzeo dva grama heroina.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Dragoslav Miloradović

Dragoslav Miloradović: Izrešetan u perionici

Kum Luke Bojovića Dragoslav Miloradović (43) likvidiran je krajem maja sa 15 hitaca, kada su ubice sa crnog motora "kavasaki" na njega pucale iz automatskog oružja u njegovoj auto-perionici u Višnjičkoj ulici na Karaburmi. Miloradović je poslednji put viđen sa Lukinim ljudima kada je zajedno sa Filipom Koraćem i Radetom Rakonjcem nosio kovčeg Nikole Bojovića.

Inače, za perionicu koja je papirološki bila u vlasništvu Miloradovića smatralo se da je zapravo Bojovićeva, a njena svrha je, osim automobila, bilo i pranje novca. Bojović i Miloradović su jednom prilikom uhapšeni zajedno zbog Bojovićevih lažnih ličnih karti, ali su oslobođeni optužbi za falsifikovanje isprava "jer nije dokazano da su ih koristili kako bi obmanuli nekoga".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading