DOMINIK RAB NOVI MINISTAR ZA BREGZIT!

Autor: Tanjug

Svet

09.07.2018

11:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Britanska premijerka Tereza Mej imenovala je danas Dominika Raba za novog ministra za Bregzit, nakon što je Dejvid Dejvis podneo ostavku na tu funkciju u znak protesta protiv planova vlade za bliske trgovinske odnose sa EU, javlja Rojters.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Dominik Rab

- Kraljica je zamoljena da odobri imenovanje Dominika Raba za državnog sekretara za izlazak iz Evropske unije - navodi se u saopštenju kancelarije Mej. 

Rab je prethodno bio ministar za stanovanje. 

Dejvis je ostavku podneo kasno sinoć, rekavši da ne želi da bude "neradi regrut" planova Mej, s kojima se u petak saglasio ceo kabinet.

U pismu ostavke, Dejvis je kritikovao premijerkin plan za Bregzit navodeći da će on ostaviti parlament "u najboljem slučaju u slaboj pregovaračkoj poziciji". 

Mej mu je odgovrila da nije saglasna s tim i zahvalila mu na dosadašnjem radu, navodi Bi-Bi-Si. 

Britanska vlada postigla je u petak dogovor o poziciji za pregovore o budućem odnosu Ujedinjenog Kraljevstva i Evropske unije posle Bregzita.

Ministri su podržali plan o uspostavljanju zone slobodne trgovine za industrijsku i poljoprivrednu robu sa EU, na osnovu zajedničkog pravilnika, kao i "kombinovanoj carinskoj teritoriji. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading