IZRAELCI KRENULI DA ČISTE RAFU: Ubili najmanje 40 civila, a onda su se oglasili ovim opravdanjem

Autor:

Svet

27.05.2024

08:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vlada i vojska premijera Benjamina Netanjahua nezadrživo grabi ka svom cilju

IZRAELCI KRENULI DA ČISTE RAFU: Ubili najmanje 40 civila, a onda su se oglasili ovim opravdanjem

Foto: Tanjug/AP

Najmanje 40 civila je ubijeno, a mnogi su povređeni u izraelskim vazdušnim napadima na grad Rafu, na jugu Pojasa Gaze, prenose palestinski mediji. Agencija Wafa navodi da je najmanje osam raketa pogodilo šatore u severozapadnom delu grada, gde su smešteni raseljeni Palestinci.

Međunarodni komitet Crvenog krsta saopštio je da njegova terenska bolnica u Rafi prima veliki broj povređenih, a da i druge bolnice primaju veliki broj pacijenata.

Visoki zvaničnik Hamasa Sami Abu Zuhri opisao je napad u Rafi kao "masakr".

Izraelske odbrambene snage (IDF) saopštile su da su izvele precizan napad na kompleks Hamasa u gradu Rafa, gde su se okupljali visoki zvaničnici te palestinske militantne grupe, prenosi Tajms of Izrael.

IDF je kasnije saopštio da su u napadu ubijeni komandant Hamasovog štaba na Zapadnoj obali Jasin Rabia i još jedan pripadnik Hamasa.

Izraelske odbrambene snage (IDF) saopštile su da su danas izvele precizan napad na kompleks Hamasa u gradu Rafi na jugu Gaze.

"Avioni IDF napali si kompleks Hamasa u Rafi u kojem su dejstvovali važni Hamasovi teroristi.

Napad je izveden protiv legitimnih ciljeva prema međunarodnom pravu, uz korišćenje precizne municije i na osnovu preciznih obaveštajnih podataka koji su ukazivali na to da Hamas koristi to područje", saopštila je izraelska vojska, preneo je Rojters.

U saopštenju se navodi da je IDF upoznata sa izveštajima koji ukazuju da je usled napada i požara koji je izbio povređeno nekoliko civila u tom području. "Incident se razmatra", navodi se u saopštenju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading