POZNATI INFLUENSER POSTAJE SVETAC: Papa Franja priznao čudo na njegovoj grobnici u Asiziju (VIDEO)

Autor:

Svet

24.05.2024

16:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Papa Franja je na jučerašnjem sastanku sa kardinalom Marčelom Semerarom, koji je zadužen za pitanja beatrifikacije, pokrenuo ovo pitanje.

POZNATI INFLUENSER POSTAJE SVETAC: Papa Franja priznao čudo na njegovoj grobnici u Asiziju (VIDEO)

Foto: YouTube/ROME REPORTS in English/Printscreen

Karlo Akutis, koji je preminuo od leukemije 2006. godine, na dobrom je putu da postane prvi influenser u svetu koji je proglašen za sveca.

Naime, papa Franja je odobrio "drugo čudo" vezano za ovog tinejdžera koji je imao samo 15 godina kada je preminuo.

Istovremeno, nakon procesa beatifikacije, Karlo će postati prvi svetac u katoličkoj crkvi koji je rođen u ovom milenijumu.

Rođen u Londonu, Karlo je veći deo svog života proveo u Italiji, gde je napravio veb stranicu za dokumentovanje čuda koja se dešavaju širom sveta. Bio je posebno poznat među verskom zajednicom po svojim rečima nadahnuća, ohrabrujući vernike da uvek gledaju ka Isusu i Bogu.

On, navodno, u životu nikad nije propustio nijednu dnevnu misu. Karlo Akutis je 2020. godine proglašen blaženim, što je prvi korak u tome da se neko proglasi za sveca. Papa Franja je na jučerašnjem sastanku sa kardinalom Marčelom Semerarom, koji je zadužen za pitanja beatrifikacije, pokrenuo ovo pitanje.

U okviru ovog procesa nedavno je neobjašnjivo čudo pripisano Karlu i to će mu omogućiti da u dogledno vreme postane svetac. Prema Vatikanu, ovo čudo se odnosi na jednu ženu iz Kostarike koja se molila na Karlovoj grobnici u Asiziju, u Italiji, nakon što je njena ćerka doživela tešku nesreću 2. jula 2022.

Ćerka Valerija, zadobila je tešku povredu glave nakon pada sa bicikla u Firenci, gde je pohađala univerzitet. Prognoze o njenom izlečenju su bile mračne. Bila joj je potrebna operacija visokog rizika na lobanji i uklanjanje kosti kako bi se ublažio pritisak na mozak.

Ali doktori i njena majka Lilijana plašili su se da ona neće preživeti. Sekretarica majke povređene devojčice takođe počela da se moli Karlu i sama išla da njegovu grobnicu.

U saopštenju Vatikanskih novina je zatim objašnjeno: Tog istog dana, bolnica je obavestila Lilijanu da je Valerija počela spontano da diše. Sledećeg dana je počela da se kreće i delimično je povratila govor. Manje od mesec dana kasnije krvarenje u njenom mozgu je takođe nestalo. Već 11. avgusta ona je započela terapiju na rehabilitaciji.

Njen oporavak je brzo napredovao i 2. septembra, Valerija i Lilijana su ponovo bile na hodočašću u Asizu da zahvale blaženom Karlu na njegovom čudu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading