SCENE UŽASA NA ČUVENOJ ERGELI KONJA! Veliki broj MRTVIH životinja i ŽDREBADI! Umirali u TEŠKIM MUKAMA! Otkrivena jeziva priča o VLASNIKU!

Autor:

Svet

16.06.2024

21:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vatrogasne ekipe su odmah reagovale i na lice mesta stiglo je više od 20 vatrogasaca

SCENE UŽASA NA ČUVENOJ ERGELI KONJA! Veliki broj MRTVIH životinja i ŽDREBADI! Umirali u TEŠKIM MUKAMA! Otkrivena jeziva priča o VLASNIKU!

Foto: ST/N.MUTIĆ

Jutros nešto pre šest sati, na ergeli konja Bernek nedaleko od varošice Trevije u departmanu Kalvados, izbio je veliki požar koji je zahvatio štalu površine oko 1.000 kvadratnih metara.

Nažalost, u ovoj tragediji stradalo je više od 70 grla, kako odraslih konja, tako i ždrebadi.

Intervencija vatrogasaca

Na dojavu o požaru, vatrogasne ekipe su odmah reagovale i na lice mesta stiglo je više od 20 vatrogasaca iz vatrogasnih stanica Mole-Litri, Baje, Treve i Baleroa, koristeći ukupno šest vozila.

Jedan mladić je zadobio opekotine po rukama i hitno je prebačen u obližnju bolnicu u Bajeu.

Reakcija nadležnih službi

Uzrok požara za sada nije poznat, ali će tehničari kriminalističke službe biti poslati da istraže ovaj slučaj, navodi se u saopštenju žandarmerije Kalvadosa.

Vlasnik ergela osuđen zbog zlostavljanja konja

Zanimljivo je napomenuti da je Frank Berniluš, vlasnik ergele, već bio osuđen 2023. godine zbog zlostavljanja konja.

U to vreme je u ergeli bilo ukupno 157 konja, a prema nalazima veterinarske inspekcije, mnogi od njih su bili neuhranjeni.

Konstatovano je da su samo ona grla koja su pripremana za trke bila ispravno tretirana.

Ova tragična situacija ostavlja dubok trag i postavlja pitanja o uslovima držanja konja i bezbednosti objekata u kojima se oni nalaze.

Nadamo se da će istraga o uzroku požara pružiti odgovore i omogućiti preduzimanje preventivnih mera kako bi se slične tragedije ubuduće izbegle.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading