SPREMA SE UJEDINJENJE RUSIJE I UKRAJINE?! Na pomolu šokantan VELEOBRT, ako odbiju Putinov predlog, OVO im ne gine!

Autor:

Svet

16.06.2024

21:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukrajina se trenutno nalazi u veoma teškoj situaciji

SPREMA SE UJEDINJENJE RUSIJE I UKRAJINE?! Na pomolu šokantan VELEOBRT, ako odbiju Putinov predlog, OVO im ne gine!

Foto: AP/ Mikhail Klimentyev

Ukrajinski političar Viktor Medvedčuk jasno ističe da je nova mirovna inicijativa ruskog predsednika Vladimira Putina poslednja šansa da se očuva ukrajinska država.

Istovremeno, upozorava na moguće posledice ukoliko Ukrajina odbije predloge iz Rusije.

Reakcija na državni udar i referendum na Krimu

Medvedčuk ističe da državni udar u Ukrajini 2014. godine ima ključnu ulogu u aktuelnoj situaciji.

Naglašava da Krim i Sevastopolj ne bi napustili Ukrajinu da nije bilo tog događaja.

Takođe, ističe da bi se situacija izbegla da su sporazumi iz Minska bili sprovedeni, te da bi se izbegla i proklamacija nezavisnosti DNR i LNR.

Referendumi o ujedinjenju sa Rusijom

Predsednik Saveta pokreta "Druga Ukrajina" navodi da ukoliko se odbiju Putinovi predlozi, Ukrajina će se suočiti sa nizom novih referenduma o ponovnom ujedinjenju sa Ruskom Federacijom.

Podseća da su stanovnici određenih regiona već iskoristili pravo na samoopredeljenje i glasali za pristupanje Rusiji, te upozorava da će se ovaj proces nastaviti.

Suverenitet, demilitarizacija i denacifikacija

Uz to, Medvedčuk ističe da Putinova inicijativa predviđa povratak suvereniteta Ukrajini, ali i neutralnost, demilitarizaciju i denacifikaciju države.

Takođe, naglašava da se ovim predlogom vraćaju i prava ukrajinskih građana koja su, prema njegovim rečima, pogažena od strane vlasti predsednika Zelenskog.

Ekonomska situacija i spoljna zaduženja

Ukrajina se, prema rečima Medvedčuka, trenutno nalazi u teškoj ekonomskoj situaciji, praktično bankrotirana i opterećena ogromnim spoljnim zaduženjima.

On je takođe uporedio Ukrajinu sa koncentracionim logorom za ukrajinski narod, ističući da je postala crna rupa za zapadnu ekonomiju.

Ukrajinski političar Viktor Medvedčuk jasno stavlja do znanja da je Putinova inicijativa poslednja šansa za očuvanje ukrajinske države, istovremeno upozoravajući na ozbiljne posledice ukoliko se ona odbije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading