PRONAĐENA TELA TALACA! Izrael u suzama, dogodilo se ono najgore

Autor:

Svet

24.05.2024

11:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

IDF je 17. maja pronašla tela talaca u Pojasu Gaze, a izraelski premijer Benjamin Netanijahu je tada obavezao da će da vrati sve talaca "žive ili mrtve"

PRONAĐENA TELA TALACA! Izrael u suzama, dogodilo se ono najgore

Foto: RINA

Izraelska vojska (IDF) saopštila je danas da je pronašla tela tri osobe koje su otete i ubijene nakon što su ih 7. oktobra prošle godine oteli borci militantne grupe Hamas kad su upali na jug Izraela.

Pronađena su tela Oriona Hernandeza Radua (30), Hanana Jablonka (42) i Majkla Nisenbauma (59), uz pomoć "pouzdanih informacija" koje su otkrivene u toku rata, saopštio je IDF, prenosi Tajms of Izrael.

Ove tri osobe su borci Hamasa oteli na jugu izraela u kibucu Mefalsim, na istoj lokaciji gde su oteli i ubili još četvoro talaca čija su tela pronađena prošle nedelje u tunelu u izbegličkom kampu Džabalija na severu Pojasa Gaze.

Iz IDF se dodaje da su tela pronađena u združenoj operaciji sa izraelskom obaveštajnom služnom Šin Bet, a porodice žrtava su obaveštene nakon što su njihovi identiteti potvrđeni u forenzičkom institutu Abu Kabir tokom noći.

IDF je 17. maja pronašla tri tela talaca u Pojasu Gaze, a izraelski premijer Benjamin Netanijahu je tada obavezao da će da vrati sve talaca "žive ili mrtve".

Visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borelj izjavio je danas da priznavanje palestinske države nije poklon palestinskoj militantnoj grupi Hamasu.

"Priznavanje palestinske države nije poklon Hamasu, naprotiv", rekao je Borelj, navodeći da palestinske vlasti nisu Hamas i da su, naprotiv, duboko sukobljeni, preneo je Rojters.

Borelj je istakao da je EU već finansirala palestinske vlasti i da se sa njima sastajala i ukazao da svaki put kada neka zemlja donese odluku da podrži palestinsku državu, Izrael to proglašava antisemitskim napadom.

Irska, Norveška i Španija saopštile su u sredu da će priznati palestinsku državu 28. maja da bi se osigurao prekid izraelske ofanzive na Pojas Gaze i oživljavanje mirovnih pregovora koji su zaustavljeni pre jedne decenije.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading