UŽAS U OSNOVNOJ ŠKOLI! Đak najavio da će doći sa oružjem i spiskom: "Bio je nezadovoljan ocenom"

Autor:

Svet

16.06.2024

10:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ova pretnja izazvala je veliku zabrinutost među roditeljima i školskim osobljem.

UŽAS U OSNOVNOJ ŠKOLI! Đak najavio da će doći sa oružjem i spiskom: "Bio je nezadovoljan ocenom"

Foto: Shutterstock

U jednoj osnovnoj školi u Lici došlo je do ozbiljne situacije kada je jedan učenik, nezadovoljan ocenom, najavio da će sutradan doći u školu sa vatrenim oružjem i spiskom ljudi koje je navodno nameravao napasti. Ova pretnja izazvala je veliku zabrinutost među roditeljima i školskim osobljem.

Nakon što su školske vlasti saznale za pretnju, odmah su obavestile policiju i druge nadležne službe. Takođe su održali razgovor sa učenikom koji je izrekao pretnju, kao i sa njegovim roditeljem. U skladu sa preduzetim merama, učenik nije došao u školu tog dana, a direktorka škole je najavila da će u saradnji sa stručnim službama odlučiti o daljim koracima.

Kako bi smirila roditelje ostalih učenika i obezbedila informacije o situaciji, škola je pisanim putem obavestila roditelje o incidentu i merama koje su preduzete. Takođe, istaknuto je da nema trenutne opasnosti po bezbednost dece u školi.

Psiholog Bruno Bencarić iz Centra za zdravlje mladih Zagreb naglasio je važnost ozbiljnog pristupa ovakvim situacijama, ističući da su pretnje često poziv u pomoć. Roditelji su izrazili duboku zabrinutost za bezbednost svoje dece, naglašavajući da su deca preplašena mogućnošću nasilja.

Ovaj incident pokazuje koliko je važno promptno reagovati na pretnje u školama i obezbediti sigurnost svih učenika i osoblja, uz aktivnu ulogu stručnih službi i policije u rešavanju ovakvih izazova.

(Srna)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading