UŽAS U OSNOVNOJ ŠKOLI U BOLJEVCIMA! Učeniku trećeg razreda na velikom odmoru gurali flašu u anus?! Majka zlostavljanog dečaka dobila pitanje: Kako ste mogli da prijavite moje dete?!

Autor: Maja Bogavac

Hronika

14.06.2024

13:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ispovest majke dečaka koji je žrtva vršačkog nasilja.

UŽAS U OSNOVNOJ ŠKOLI U BOLJEVCIMA! Učeniku trećeg razreda na velikom odmoru gurali flašu u anus?! Majka zlostavljanog dečaka dobila pitanje: Kako ste mogli da prijavite moje dete?!

Foto: Ustupljene fotografije

Tokom jučerašnjeg dana u osnovnoj školi u Boljevcima, na velikom odmoru, desio se šokantan incident vršnjačkog nasilja, tvrdi majka čiji je devetogodišnji sin, učenik trećeg razreda, navodno doživeo zlostavljanje. 

 

POČELO OD ZADIRKIVANJA

- Jedan od učenika, zajedno sa drugom iz razreda i jednim dečakom iz drugog razreda, gurnuo je mog sina na velikom odmoru na devojčicu iz četvrtog razreda, uz zadirkivanje i reči da se moj sin zaljubio u nju.

Nakon što im je odgovorio da nije zaljubljen, gurnuli su ga na zemlju i počeli da guraju plastičnu flašicu u anus - rekla je V. P., potresena majka dečaka, za Republiku i dodala da je dečak tog dana dobio peticu na kontrolnom, pa isključuje mogućnost da je incident nastao zbog ocena.

Kako je dalje rekla, tokom celog tog užasnog čina devojčica iz četvrtog razreda je stajala pored i smejala se, čak navijajući za počinioce.

Nakon što je maltretiranje završeno, njen sin je ostao potresen, plakao je i molio da ide kući. Međutim, počinioci su mu zapretili, govoreći da će biti označen kao tužibaba ako išta prijavi.

Iz straha, šoka i sramote, dečak nije odmah ispričao šta mu se desilo, već je to tek uveče rekao svojoj majci, tvrdi ona.

- Primetila sam promenu u ponašanju i da nešto nije u redu. Razgovarala sam sa njim i priznao mi je šta se desilo. Pregledala sam ga, pošto sam medicinska sestra i zaključila da nije povređen - navela je majka.

Kako je objasnila, učiteljica je obaveštena o situaciji i pozvana je na razgovor kod direktora i drugih nadležnih u školi. Međutim, škola je navela da kamere tog dana nisu bile funkcionalne i da će se tim za vršnjačko nasilje uključiti tek u septembru, kada počne nova školska godina.

- Danas sam bila u školi. Učiteljica mi je rekla da je plakao na klupici i da nije smeo da joj kaže pravu istinu, nego je rekao da su ga samo zadirkivali. Ona je onda izgrdila decu i na tome se završilo - ispričala je majka.

Incident je odmah prijavljen policiji, koja je preuzela istragu i preduzela sve neophodne korake. 

- Uzeli su izjave i rekli mi da će sve biti prosleđeno javnom tužiocu - rekla je V.P.

 

KAŽE DA SU KRIVILI DRUGO DETE, MAJKA NASILNIKA PITALA: Kako si mogla da prijaviš moje dete?

V. P. objasnila je da je škola okrivila "pogrešno dete", ali da joj je sin rekao da optuženi dečak nije učestvovao u njegovom mučenju.

- Krivili su drugo dete, sin mi je rekao da taj dečak nije ni bio prisutan. A kada sam pozvala majku dečaka koji je zlostavljao mog sina, pošto se poznajemo, rekla mi je da nije njeno dete ništa uradilo. Kasnije me je pozvala da pita kako sam smela da prijavim i da navedem njego dete. A šta da radim? Da pustim sve ovako. Moje dete je doživelo traumu, a i ja jedva da mogu da se smirim zbog njega. Potresena sam - objasnila je V.P. 

Pokušali smo da kontaktiramo školu kako bismo dobili i njihovo viđenje ovih događaja, ali do trenutka objavljivanja ovog teksta, iz škole nam se nisu javili. Ako se škola bude odazvala na naše pozive, objavićemo i njihovo saopštenje

Zabranjeno je kopiranje, reprodukovanje, preuzimanje, prenošenje, objavljivanje i distribuiranje bilo kog dela ili celog teksta bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a to je Republika.rs.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading